VIKING - SARPSBORG 08 3-1:

Veton Berisha har markert seg som en av de aller mest målfarlige spissene i Tippeligaen denne sesongen, og 21-åringen er blitt omtalt som et av de heteste objektene i årets serie.

Søndag gjorde ikke spissen, med en kontrakt som løper ut førstkommende tirsdag, seg mindre attraktiv for større klubber utenfor Norges grenser.

For Berisha var i sentrum av begivenhetene da Sarpsborg 08 ble slått 3-1 hjemme på Viking Stadion.

Hel volley

Ti minutter før pause presenterte Berisha seg skikkelig for dagen, etter at Viking hadde vært det beste laget så langt - uten å produsere alt for mange store sjanser.

André Danielsen dro seg vakkert inn i feltet og sendte ballen videre til Berisha, som svarte med et slags liggende skudd på hel volley som snek seg ned i hjørnet bak Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr.

Unggutten feiret scoringen med å dra av seg trøya og dermed pådra seg gult kort, noe som fikk C More og Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson til å slå fast at Berisha er ferdig i Viking.

- Får ikke se ham så mye mer

- Jeg mistenker at vi ikke får se ham så mye mer, sa Jonsson i C More-studioet i pausen.

- Han feirer som om det er hans siste kamp for Viking.

Også styreleder i stavangerklubben, Charlie Granfelt, nær bekrefter overfor C More at Berisha forsvinner.

- Han har fått et tilbud, men takket nei, og vi ønsker ham lykke til, sa Granfelt i pausen.

Stående applaus

Publikum i Stavanger reiste seg da Berisha forlot banen fire minutter før full tid, og det var en takknemlig spiller som møtte C More etter kampen.

- Det er en utrolig deilig følelse når jeg går av der, når folk reiser seg og jeg får den applausen. Det viser at jeg har gjort noe bra i Viking denne vårsesongen, sier Berisha.

- Det blir utrolig trist å reise fra Viking nå når vi gjør det så bra. Men jeg føler det er på tide å prøve noe nytt i en bedre liga, sier han, uten å ville røpe hvor han finner veien videre.

Det kan bli avklart i løpet av uken, er beskjeden han gir til tv-kanalen.

Berisha x 2

Ved pause var stillingen 1-1, etter at Andreas Nordvik hadde utlignet på corner tre minutter før hvilen.

Men dette skulle være Vikings match.

Åtte minutter ut i andre omgang var vertene tilbake i føringen. Laget holdt presset oppe etter en corner, og til slutt var det Jon Dadi Bödvarsson som headet inn 2-1-scoringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Og bare fem minutter senere viste Veton Berisha seg frem igjen. Denne gangen sto han for en fin vending, og lurte ballen helt nede i motsatt hjørne med et skudd fra 16-metersstreken.

Det var Berishas ellevte seriemål for året.

To i treverket

Sarpsborg ga ikke opp, og drøyt ti minutter før full tid sendte Oliver Feldballe et frispark i krysstangen.

Tre minutter senere var det målscorer Nordviks tur til å sette ballen på innside av stolpen, men en Viking-forsvarer fikk måket unna ballen som trillet videre langs mållinjen.

Dermed ble det tre poeng til Viking, som dermed klatrer opp på tredjeplassen på Tippeliga-tabellen.

Laget har ett poeng ned til Vålerenga, som møter Bodø/Glimt hjemme på Ullevål senere på søndag. Sarpsborg 08 befinner seg på niendeplass på tabellen.