Gå til sidens hovedinnhold

- Vi får se om jeg klarer å lære ungdommen en lekse

Kjetil Lie føler seg gammel før debuten i Corus. Se intervju og parti.

OPPDATERT SØNDAG: Kjetil Lie har fått en tung start og tapte i runde 2. Med 0,5 av 2 er han på delt sisteplass.

Prestisjetunge Corus i Nederland startet lørdag, med Magnus Carlsen som topprangert foran et kobbel av ulver som Anand og Kramnik.

For første gang deltar to nordmenn. Regjerende norgesmester Kjetil Lie er fjerderangert i C-gruppen.

Les også:Plutselig løsnet det for Magnus

Humørspiller
29-åringen er en utpreget humørspiller som trenger å føle seg inspirert for å prestere på topp. Når alt ligger til rette, kan han levere fantastisk sjakk.

Å kjempe side ved side med hele verdenseliten tror jeg kan være en slik faktor som gir Kjetil den nødvendige inspirasjon og tilfører en grandezza til spillet hans som gjør at norske fans kan gå en hyggelig tid i møte.

Et annet godt tegn er at Kjetil ofte leverer godt når Magnus er i nærheten. Verdenseneren kan bidra med sine kunnskaper for å rette opp et – somme tider – litt frynsete trepertoar med svart, og ikke minst sørge for at Kjetil oppnår stillinger ut av åpningen med hvit der han kan få full uttelling for sine angrepsferdigheter og knivskarpe taktiske blikk.

Se spilleplanen

Chessdoms Corus-side

Bildespesial fra Corus

Når vi vet at også Magnus trives godt i Kjetils selskap, kan vi håpe at de to nordmennene får frem det beste i hverandre.

Nettavisen fikk vekslet noen ord med Kjetil under helgens runde i eliteserien, der han var tilbake som ankermann på Porsgrunns lag etter å ha vært slått ut av svineinfluensa første spillehelg.

Med sin faste klippe tilbake på førstebordet scoret Porsgrunn tre lagseire og kjempet seg tilbake til andreplass på tabellen. Kjetil selv gjorde som vanlig en strålende innsats med 2,5 av 3.

Les også:Denne mannen kan mer enn å skrive bok

Vil ikke plage Magnus...
- Har du forberedt deg godt til Corus?

- Hvis du ser på spillet mitt i helgen, så vil du skjønne at jeg ikke akkurat har brukt de siste månedene på å studere sjakk... I alle tre partiene brukte jeg over en time på de 10 første trekkene. Men partiet mot Djurhuus var jeg fornøyd med.

- De fleste av konkurrentene dine i Corus er født på 90-tallet, bl a norgeskjenningene Ray Robson (f. 1994) og Nils Grandelius (f. 1993). Vil det bli en særlig utfordring?

- Slik går utviklingen i sjakk. Stormesterne blir bare yngre og yngre... Jeg får bare innfinne meg med at jeg blir for veteran å regne i dette feltet. Så får vi se om jeg klarer å lære ungdommen en lekse eller to!

«Jeg tror ikke jeg skal plage Magnus med spørsmål om sjakk»

- Du har gode relasjoner med Magnus og har blant annet vært sekundant for ham i VM. Tror du at du kan suge litt av hans kunnskaper under Corus?

- Jeg tror ikke jeg skal plage Magnus med spørsmål om sjakk i Nederland. Han har vel nok med sin egen turnering. Men kanskje kan vi spille tennis en dag!

Vi skal se et parti fra forrige helg som viser at Kjetil kan ha hvilt seg i toppform. Slik leser du trekkene - du kan også spille gjennom partiet i eget vindu:

HTML EMBED

Deltagere gruppe C

1) Li Chao 2604
2) Abhijeet Gupta 2577
3) Ray Robson 2570
4) Kjetil Lie 2547
5) Nils Grandelius 2515
6) Robin Swinkels 2495
7) Daniele Vocaturo 2495
8) Robin van Kampen 2456
9) Marya Muzychuk 2447
10) Zhaoqin Peng 2402
11) Stefan Kuipers 2340
12) Soumya Swaminathan 2323
13) Benjamin Bok 2322
14) Sjoerd Plukkel 2279

ETT KLIKK UNNA:715 fans - bli med, du også!

HTML EMBED
FB.init("e6253cc5dae49ef63226bfc093de3ad3");
Nettavisen Sjakk on Facebook
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken