President Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem reiste tirsdag hjem til Egil Drillo Olsen for å snakke ut med den tidligere landslagstreneren etter bråket som fulgte i kjølvannet av Drillos avgang.

Drillo mener at han fikk sparken, mens Hallén og Siem mener at Drillo gikk av frivillig.

- Fortsatt er det sånn at Egil mener han fikk sparken, mens vi mener han fikk et fritt valg, og at han kunne fortsette i stillingen. Her blir man nok ikke enig. Partene er likevel samstemte om å gå videre nå, med ulik oppfatning om akkurat det punktet, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til Dagbladet.

Dette bekrefter også Kjetil Siem overfor Nettavisen.

- Ja, det er vi enige om at vi er uenige om, og vi er enige om at vi nok aldri kommer til å bli enige om dette, sier Siem.

- Det var, spesielt for min egen del, en etterlengtet prat. Vi er uenige om oppfattelsen av en del ting, men det er også en god del ting vi er enige om. Det viktigste er å legge bak oss det som nå er blitt en konflikt, og at intensjonen var annerledes enn utfallet, sier Siem.

I TV 2-programmet Sportdeb18, som sendes tirsdag kveld klokken 19, innrømmer likevel Siem at saken burde vært håndtert annerledes.

- Jeg har hatt vondt i magen av det som har eskalert. Jeg har fått forklart hvordan Egil ser på det. Vi forstår og beklager at det er blitt som det er blitt. Det gjør det lettere å legge det bak oss, se fremover og lære av det, sier Siem under opptakene til TV 2-programmet.

Generalsekretæren sier videre til Nettavisen at han er veldig glad for at partene kunne møtes nå.

- Det var etterlengtet, for vi var i Slovenia da dette skjedde og hadde ikke mulighet til å gjøre det tidligere. Det føltes veldig viktig for meg, for jeg følte at saken er i ferd med å komme ut av alle proporsjoner sammenlignet med intensjonene.

- Har dere diskutert en form for økonomisk kompensasjon til Drillo?

- Nei, det var ikke en sånn type diskusjon i det hele tatt. Vi står fortsatt for våre kontraktsforpliktelser overfor Drillo. Vi diskuterte et engasjement for ham videre i NFF-systemet.

- Hva slags engasjement kan det bli snakk om?

- Vi har snakket om tilnærming til analysestatistikk og forskning, og at han er et ikon og en kjent person som kan jobbe opp mot sponsormarkedet og partnerturer. Vi har ikke gått så dypt inn i dette ennå.

- Hva tenkte du da du så intervjuet med Drillo på TV 2 i går?

- Da Siggen (Drillos kone, red. anm.) sendte brev til VG trodde jeg fortsatt at han var der han var på pressekonferansen, nemlig at han var enig i at han skulle slutte nå. I går skjønte jeg at vi har totalt forskjellige oppfatninger. Jeg ser nå at han føler reelt at han fikk sparken, og det må vi ta på alvor, og jeg beklager at situasjonen er blitt sånn.

Norge møter tirsdag Island i den siste kampen i VM-kvalifiseringen. Norge er utslått, mens Island kan bli nummer to og gå videre til toeromspill.