Petter Northug ønsket å oppholde seg i høyden i Seiser Alm for å finpusse formen til VM i Falun, men på grunn av landslagsledelsens krav om at han må stille til start i sprintrennet under NM, reiser han hjem tirsdag.

Mens planen var å gå lørdagens tremil og søndagens stafett som rolige gjennomkjøringer, må han nå prestere godt nok på sprinten til å forsvare et VM-uttak. Det krever en helt annen oppladning.

Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, sier til Dagbladet at dette «ikke er optimalt» for VM-oppladingen.

Mange eksperter mener at kravet fra landslagsledelsen er tullete, og at Northug må være selvskreven på sprintlaget i Falun.

- I mitt hode så er han absolutt kvalifisert. Alle vet at en Petter Northug i form er med og kjemper om gull på alle distanser, sier tidligere landslagsløper Thomas Alsgaard til NRK.

Landslagsledelsen er ikke enig. På grunn av Northugs skuffende innsats i Sotsji-OL, og lillebror Tomas' sprintseier i Otepää, er det nå usikkerhet rundt hvem som får plass på sprintlaget.

- Det er bare tull at vi gambler med Petters VM-form. Nå drar han opp i høyden igjen etter NM og forbereder seg som han selv har planlagt, så dette er ingen gambling med VM-formen, sier sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet.