Gå til sidens hovedinnhold

- Vi går for tre poeng

Ryan Giggs lover at Manchester United ikke vil sikre seriegullet med et uavgjortresultat.

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 2-1:

Det skulle være den åpne kampen om ligagullet i Premier League.

Det skulle være nerver, kanskje en stillingskrig i starten, lagene måtte nødvendigvis ta og føle litt på hverandre.

Måtte de ikke det?

Ingen kunne tross alt tape: Om Manchester United vant var Chelsea i realiteten ute av gullkampen, og Manchester United ville gå forbi Liverpool på merittlista og sikre sitt 19. ligamesterskap.

Om det motsatte skjedde, hadde Manchester United gitt fra seg initiativet på veien mot seriemesterskapet, etter å ha ledet ligaen gjennom store deler av sesongen.

Det skjedde aldri.

- Ikke matematisk over
Manchester United kjørte kampen mot Chelsea på Old Trafford søndag ettermiddag fra start, og innen det første minuttet var ferdigspilt var laget allerede i ledelsen.

Laget fortsatte å kontrollere kampen, og etter 90 spilte minutter kunne Howard Webb blåse i fløyta for siste gang til 2-1-seier for vertene - og samtidig så godt som tildele Manchester United deres 19. ligamesterskap.

Det er noe veteran Ryan Giggs setter høyt.

- Det er en stor prestasjon av laget og manageren å holde vår største rival bak oss, sier han til Sky Sports etter kampen.

- Matematisk er det ikke over ennå, men vi er nesten der, sier han.

37-åringen lover at rødtrøyene skal gå for seier - og ikke bare det ene poenget som trengs for å skyve til side all tvil om ligagullet - når United møter Blackburn på Ewood Park neste helg.

- Det kommer til å bli en fantastisk atmosfære. Og vi kommer som vanlig ikke til å gå for et uavgjortresultat, vi går for seieren, forklarer Giggs.

35 sekunder
Men tilbake til søndagens kamp: Da lagene gikk ut på gressmatta på Old Trafford, så det ut til at Manchester United hadde lagt igjen alle nerver tilbake i garderoben.

Stillingskrig var ikke et alternativ.

Ta og føle på Chelsea? Åpenbart ikke.

I stedet valgte Ji-Sung Park å tre ballen gjennom til Javier «Chicharito» Hernandez nærmest direkte fra avspark. Chelsea-forsvaret klarte ikke å stoppe gjennomspillet, og meksikaneren takket for pasningen ved å sette ballen forbi Petr Cech i Chelsea-buret og i nærmeste hjørne.

Da var det spilt 35 sekunder på Old Trafford.

So much for nerves.

Sjanser på løpende bånd
Og i åpningsminuttene som fulgte, foregikk det meste på Chelseas banehalvdel.

Etter ni minutter sendte Wayne Rooney i vei en kanonkule fra 30 meter som tvang Petr Cech ut i full strekk for å slå ballen ut til hjørnespark.

Etter elleve minutter slo Ji-Sung Park inn fra høyre, og Javier Hernandez hadde alle muligheter til å doble målkontoen for dagen ved bakerste stolpe - men klarte ikke å stokke beina, og misset på ballen.

Etter et kvarter hadde vertene produsert enda flere store sjanser, og det var nærmest utrolig at det bare sto 1-0.

Så hevet Chelsea seg noe, og var nær en utligning da Salomon Kalou plukket opp en utboksing fra Edwin van der Sar.

Men Manchester United hadde ingen ambisjoner om å slippe gjestene inn i kampen.

Vidic med pannebrasken
Midtveis i omgangen fikk vertene corner, og evigunge Ryan Giggs slo inn. Inne i boksen rev Nemanja Vidic seg løs, og serberen kunne uhindret stange inn 2-0-ledelsen som sendte rødtrøyene et langt steg nærmere ligatittelen.

Da så det ut til at alvoret i situasjonen hadde innhentet Chelsea, som i det minste klarte å presse Manchester United lenger tilbake på banen.

Men gjestene slet med å komme til virkelig store målsjanser, og de gangene det kom avslutninger mot mål hadde Edwin van der Sar små problemer med å holde buret fritt for baklengsmål.

Samtidig var det ingen selvfølge at gjestene skulle få spille med elleve mann ut omgangen - Branislav Ivanovic pådro seg gult kort allerede før kvarteret var spilt, og serberen var heldig som ikke fikk se dommer Howard Webbs kortstokk flere ganger i løpet av førsteomgangen.

Ropte på straffe
Chelsea-manager Carlo Ancelotti brukte pausen til å sende den brasilianske duoen Alex og Ramires inn på banen, i et håp om at dette var dagen for litt ekte, brasiliansk samba.

Innledningen på annenomgangen var imidlertid langt mer rolig enn de tilsvarende minuttene i første halvdel av kampen, og det mest spennende som skjedde var da hele Old Trafford ropte på straffe ved to anledninger.

Først da Antonio Valencia slo et innlegg som man mente traff hånden til en av Chelsea-spillerne, så da samme mann falt over ende inne i boksen et drøyt kvarter ut i omgangen - uten at det så ut til at dommer Webb gjorde noen feil ved å vinke spillet videre.

Men så fulgte det noen dramatiske minutter på Old Trafford.

Lampard, selvfølgelig
22 minutter gjensto av kampen da Ramires slo inn fra Chelseas høyrekant. Branislav Ivanovic fikk hodet på ballen, og Frank Lampard fikk hevet fram en fot og styrte ballen i buret.

Manchester United svarte umiddelbart, og fra kanten fikk Javier Hernandez spilt 45 grader ut til Wayne Rooney foran et tomt bur. Men på streken kom den andre brasilianske innbytteren, Alex, skliende inn og avverge spissens avslutning.

Og dermed var det duket for noen spennende sluttminutter.

Dette fraværet av nerver vi snakket så mye om i innledningen - skulle de plutselig komme til syne hos United-spillerne likevel?

Sjansesløseri mot slutten
Nei da, de skulle ikke det, selv om Wayne Rooney rotet det til da han hadde alle muligheter til å avgjøre kampen alene mot Petr Cech i sluttminuttene. I stedet for å banke kula i mål, prøvde spissen å trekke seg forbi sisteskansen, og det hele endte med at Chelsea fikk avklart.

Også Chicharito fikk sine muligheter til å avgjøre uten å lykkes, mens innbytter Fernando Torres på motsatt ende av banen skjøt ballen utenfor nærmeste hjørne fra kort hold kort tid før slutt.

Etter noen svært spennende avslutningsminutter blåste Howard Webb av kampen til 2-1 for Manchester United, som dermed går forbi Liverpool på lista over mestvinnende lag i den engelske ligaen - med 19 seriemesterskap.

Fortsatt har Chelsea en teoretisk mulighet til å innhente søndagens overmenn, men lite tyder på at de røde djevlene skal rote seg bort og gå på to tap i de to siste kampene - mot Blackburn borte og Blackpool hjemme.

Om så skulle skje, må Chelsea fortsatt slå Newcastle hjemme og Everton borte for å kunne ta gullet.

Dermed velger undertegnede å konkludere med at Manchester United er mestvinnende i engelsk ligafotball, to runder før serieslutt i Premier League. Takket være en førsteomgang som bør få selv Barcelona til å skjelve litt ekstra i buksene før Champions League-finalen på Wembley 28. mai.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken