Gå til sidens hovedinnhold

- Vi gransker Martine-saken

Mediekjempe følger Abdulhak-anmeldelse.

NA24 har tidligere avslørt at en norske forretningsmann har anmeldt den styrtrike jemenittiske forretningsmannen Shaher Abdulhak, faren til Farok Abdulhak som er mistenkt for drapet av Martine Vik Magnussen.

Den norske forretningsmannen ønsker ikke fokus på eget navn, men vil at Shaher Abdulhak skal straffes for å blant annet hjulpet sin sønn med å rømme fra England.

Les mer her: Vil arrestere Farouks pappa

Interessant for britisk avis
Etter at NA24 skrev om anmeldelsen har en av Storbritannias største aviser, The Daily Telegraph, søndagsutgave plukket opp tråden.

Seniorjournalist Patrick Sawer i The Sunday Telegraph sier til NA24 at avisen har et ønske å holde denne saken høyt på agendaen.

Den britiske journalisten gjorde et intervju med Martines far i midten av desember, og at han er interessert i hva som skjer i denne saken i Norge.

Den 13. desember uttalte Petter Magnussen til den britiske avisen at han ønsker at norske og britiske myndigheter gjør mer for å komme til bunns i Martine-saken.

Les saken her:

Ikke hørt noe fra politiet
Den norske forretningsmannen som har levert inn anmeldelsen på Shaher Abdulhak sier til NA24 at han ennå ikke har hørt noe fra politiet.

Hans ønske er å gjøre det vanskelig for den styrtrike jemenittiske å reise utenlands.

I anmeldelsen av Shaher Abdulhak er det seks forhold som berøres:

* Bistått Farouk Abdulhak med fluktmiddel fra gjerningssted og således medvirket til drap på en norsk statsborger i utlandet.

* Bistått og fremdeles bistår Farouk Abdulhak finansielt og med skjulested i Jemen.

* Hjulpet og fortsatt hjelper Farouk Abdulhak unndra seg etterforskning, tiltale og eventuelt rettsforfølgelse i UK.

* Finansiert Farouk Abdulhaks flukt fra britisk og evt. norsk rettsapparat.

* Avgitt falsk forklaring ift. hvor Farouk Abdulhak befinner seg, ref. advokat Mohammad Mahdi Baqwli sine uttalelser til norsk TV2.

* Bekreftet via sin talsmann David Wilson at han fortsatt har jevnlig kontakt med Farouk Abdulhak.

Mye i Europa
Det har lenge vært kjent at Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak, har vært mye på reise i Europa.

Han har også vært flere ganger i Norge, og da på besøk hos den kjente bergenske forretningsmannen Berge Gerdt Larsen.

Shaher Abdulhak er en meget innflytelsesrik forretningsmann i Jemen. Selskapet Ansan Wikfs, hvor familien til Shaher Abdulhak har eierinteresser, er en av det norske oljeselskapet DNOs partnere i noen av de lisensene selskapet er operatør for i Jemen.

Shaher Abdulhak skal også ha vært innblandet i DNOs virksomhet i Nord-Irak.

Avisen Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Abdulhak og hans selskap skal være blant dem som er innblandet i en voldgiftssak i London i forbindelse med rettigheter til DNOs andeler i Nord-Irak. Dette er ikke blitt bekreftet.

Gjort inntrykk
I slutten av desember sa DNO-sjef Helge Eide følgende til NA24:

- Den tragiske Martine-saken har gjort et sterkt inntrykk på oss som arbeider i DNO. Våre tanker går til familien, og vi håper at saken blir løst så snart som mulig.

Det er viktig for Eide å presisere at DNO har liten innvirkning på Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak, og hans selskaper. Han trekker sammenligningen til samarbeidende selskaper på norske oljelisenser i Nordsjøen.

Les mer: - Martine-saken har gjort sterkt inntrykk

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken