Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har aldri sett ham score

Midtstopper med «målskrekk» hindret Everton i å innta topp fire.

WEST BROMWICH - EVERTON 1-1:

Everton har imponert stort så langt i sin første sesong under manager Roberto Martínez.

Med seier over WBA på bortebane mandag kveld ville «The Toffees» på ny innta fjerdeplassen i Premier League, en tabellplassering som gir kvalifisering til Champions League neste sesong.

At Everton attpåtil ville henvise Liverpool ned fra den samme fjerdeplassen gjorde nok kveldens oppgjør på The Hawthornes ekstra spennende for mange med fotballhjerte i Merseyside.

Mål av Kevin Mirallas og Diego Lugano ga derimot poengdeling i et jevnspilt oppgjør. At sistnevnte skulle tegne seg på scoringslisten var det ikke mange som hadde ventet på forhånd.

- Vi var uhedlig som fikk en scoring imot før pause, og det var et fordelaktig tidspunkt for Everton å få et mål. Jeg hørte noen si at vi aldri har sett Diego score, ikke engang på trening. Men han skal ha honnør. Han ble værende der inne i feltet ,og det var en stor heading, sa West Brom-kantspiller Chris Brunt i et TV 2- sendt intervju etter kampslutt.

Lugano parkert
Det var lite å si på at bortelaget tok ledelsen like før pause.

Riktignok var det ingen av lagene som briljerte i den første omgangen. De første 45 minuttene markerte for øvrig Premier League-debuten for WBAs nyansatte manager og landsmann av kollegaen på motsatt benk, Pepe Mel.

Belgiske Kevin Mirallas var mannen som lurte seg inn i bakrommet etter en stuss fra en annen belgier og tidligere WBA-toppscorer, Romelu Lukaku.

Vertenes ene midtstopper, svenske Jonas Olsson, var mannen som tapte duellen med Lukaku. Den andre midtstopperen heter Diego Lugano.

Sistnevnte er fra Uruguay og har fortid i flere europeiske storklubber, deriblant PSG. Men det må likevel sies at 33-åringen har hatt en mindre vellykket sesong for West Brom så langt.

Lugano havnet skikkelig på etterskudd da han slapp til Mirallas. Evertons offensive midtbanemann fikk en relativt enkel oppgave med å overliste Ben Foster fra kort hold.

Gjestene var i rute til tre viktige poeng halvveis, men slet med å følge opp etter sidebyttet. Da fikk hjemmelaget et stadig større håp om å komme tilbake.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anelka fra start
Nicolas Anelka fikk for øvrig starte oppgjøret på tross av flere meldinger om at draktsponsor Zoopla ville trekke seg fra videre samarbeid med WBA hvis franskmannen spilte.

Før kampstart ble det uansett fastslått at West Bromwich og hovedsponsoren skiller lag etter sesongen. Anelka spilte fram tidligere Everton-spiss Victor Anichebe noen minutter etter pause.

Sistnevnte viste kanskje hvorfor Evertons-manager heller ville satse på andre angripere før sesongen. Nigerianeren greide nemlig ikke å score.

Et kvarter før slutt skulle hjemmelaget og Diego Lugano likevel få revansj for baklengsmålet. Lugano nikket inn 1-1 på flott vis etter et godt innlegg fra James Morrison.

- Vi er skuffet over at vi ikke klarte å kontrollere kampen bedre når vi først tok ledelsen. Men de har en ny manager, og baneforholdene var heller ikke de beste for et lag som vil spille ballen langs bakken. Totalt sett er det greit med ett poeng, oppsumerte Evertons manager Martínes overfor TV 2.

Nervepirrende
Dramatiske sluttminutter fulgte etter utligningen. West Brom presset på for et seiersmål, men fikk også et siste skremmeskudd mot seg på overtid.

Da styrte Sylvain Distin inn ballen i nettet til Ben Foster, men ble korrekt avblåst for offside.

Dermed blir Everton, med sine 42 poeng, liggende ett poeng etter både Liverpool og femteplasserte Tottenham.

WBA klatret forbi Stoke til en 13.-plass med tjue poeng mindre enn mandagens motstander.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken