Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har en tøff jobb foran oss nå

Chelsea fikk det tøffere enn forventet mot Galatasaray.

GALATASARAY - CHELSEA 1-1:

For snart to år siden scoret han det siste og avgjørende straffemålet da Chelsea slo Bayern München i finalen, og vant Champions League.

Onsdag sto Dider Drogba på motsatt banehalvdel for klubben han tilbrakte åtte lykkelig år i.

Arbeidsinstruksen var klar: sjokker vannet av Chelsea, og ta Galatasaray nærmere kvartfinalen i Champions League.

Det skulle imidlertid vise seg like vanskelig som forventet.

Men ikke umulig.

- Tyrkisk fotball har ekstremt mye følelser. Galatasaray er en stor klubb med store spillere, og det var ikke lett å spille mot dem, sa Mourinho etter kampen, ifølge BBC Sports.

Torres sikret drømmeåpning
Galatasaray gikk overraskende videre fra gruppespillet i Champions League, etter å ha slått ut Juventus. Chelsea, med Europa-eksperten José Mourinho i sjefsstolen, tok seg sikkert videre, og kunne juble etter å ha trukket den tyrkiske klubben som motstander i åttendedelsfinalen, alternativene tatt i betraktning.


Olympiakos beviste imidlertid onsdag at en underdog også kan være en god motstander, da de slo Manchester United 2-0 i Hellas.

Chelsea hadde imidlertid ingen planer om å gå på den samme smellen som Premier League-rivalen, og allerede etter ti minutter hadde de gått opp i ledelsen på den tyrkiske arenaen.

Fernando Torres satte inn sitt fjerne mål i Mesterligaen denne sesongen, da han fikk æren av å avslutte en vakkert Chelsea-angrep.

Derfra og inn til pause var det gjestene som sto for det meste av underholdningen, og spilte også meget god, defensiv fotball. Willian og Eden Hazard var skoleeksempler på hvordan man ofrer alt for drakta, inspirert av det som må ha vært en meget god Mourinho-tale før kampen.

Sneijder la opp til utligningen
Galatasaray har imidlertid en merittert manager, de også, og tidligere Manchester City-sjef Roberto Mancini, sendte ut et inspirert Galatasaray tilbake på banen etter pause. 1-0-tap ville være krise før returoppgjøret på Stamford Bridge.

I det 65. minutt kom den viktige utligningen. Wesley Sneijder, som spilte under Mourinho i Inter da klubben vant Champions League i 2010, sendte ballen gjennom det ellers så kompakte Chelsea-forsvaret, til Auréliren Chedjou, som enkelt kunne sette inn 1-1.

Det ble også sluttresultatet, og det er dermed duket for en fyrverkerikamp når lagene møtes til returoppgjør i London.

- 1-1 er bedre enn 0-0. Det er ikke et dårlig resultat å ta med seg, men de har et rutinert lag med gode spisser, så vi har en tøff jobb foran oss nå, oppsummerte Mourinho.

- Dette kan være et godt resultat for oss. Vi må spille slik vi gjør i andreomgangen, var Roberto Mancini sin reaksjon.

Kommentarer til denne saken