Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har felles fiender

Iran og Nord-Korea signerte en avtale lørdag om samarbeid innen vitenskap og teknologi.

Iransk TV er sparsommelig med opplysningene om den nye avtalen, men opplyser at det innebærer et samarbeid om å etablere felles laboratorier og utveksling av vitenskapelig kompetanse mellom de to landene.

Avtalen innebærer også at landene skal utveksle teknologi innen områder som informasjonsteknologi, energi, miljø, landbruk og mat, melder nyhetsbyrået AP.

-Forsynt Iran med missiler
Ethvert samarbeid om teknologi mellom de to landene vil bli fulgt med argusøyne i Vesten. USA har gjentatte ganger anklaget Nord-Korea for å ha forsynt Iran med avanserte missiler, som kan nå vesteuropeiske mål.

En FN-rapport i fjor antydet at de to landene regelmessig driver med handel av missiler, noe som bryter med FN-sanksjonene. Iran benektet anklagene.

Iransk TV opplyser at den nye avtalen ble signert i Teheran med Irans president Mahmoud Ahmadinejad og høytstående nordkoreanske representanter til stede.

- Felles fiender
Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, sa til Nord-Korea at de to har felles fiender.

- Arrogante makter tolerer ikke uavhengige regjeringer, sa ayatollahen.

President Ahmadinejad sier at avtalen vil styrke det bilaterale forholdet.

Både Iran og Nord-Korea er bitre fiender av USA og Vesten, mye på grunn av landenes atomvåpenambisjoner.

Nord-Korea har gjennomført to prøvesprengninger med atomvåpen, mens Iran skal angivelig forsøk e å anskaffe seg atomvåpen, noe de selv benekter.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken