Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har ikke presset Jens

- Grasrota i Ap har ikke presset partiet til å gå inn for en strengere innvandringspolitikk slik Carl. I. Hagen påstår, sier Ap-ordfører Alf E. Jakobsen. I forrige uke beskyldte han innvandrere for å stjele.

Ordføreren i Hammerfest og tidligere statssekretær Alf E. Jakobsen finner seg ikke i å være alibi for FrP-leder Carl I. Hagen. Etter duellen på NRK i går beskyldte Carl I. Hagen de andre partiene for å dilte etter FrP i innvandrerspørsmål. Hagen brukte blant annet Aps Alf E. Jakobsen for å vise hvordan grasrota og Ap-velgere har presset Ap-toppene til å endre sin innvandringspolitikk.

- Ap har hele tiden hatt et humanistisk syn på innvandring. Jeg synes Jens fortjener honnør for debatten i går. Han var veldig klar på at vi må gjøre noe med kriminelle asylsøkere, rett og slett fordi de ødelegger for de lovlydige innvandrerne, sier Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

Brev til Dørum
Jakobsen har fått mye støtte etter at han ba myndighetene slå hardere ned på kriminelle asylsøkere. I et brev til justisminister Odd Einar Dørum, UDI og kommunalminister Erna Solberg fortalte han om innbrudd, tyverier, truende atferd og vold overfor butikkansatte og andre.

- Jeg har fått omtrent 100 brev etter at brevet til Dørum og Solberg ble kjent. Støtten kommer fra personer i alle aldersgrupper, og fra forskjellige partier, sier Jakobsen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial