Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har snakket for lite om 22. juli-hatet

- Vi hadde et jævlig sinne. Breivik var jo en fascist som hatet Arbeiderpartiet og partiets ledere, sier Raymond Johansen.

OSLO (NTB): Norge har ikke tatt debatten om terroristen Anders Behring Breivik som representant for farlige politiske bevegelser, mener partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen.

Johansen mener det er på tide å snakke om hatet Breivik sto for – noe Arbeiderpartiet ikke har snakket om av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene, skriver Aftenposten.

Forteller sin historie

I siste utgave av Tidsskrift for norsk psykologforening forteller Johansen for første gang sin 22. juli-historie hvor han snakker om Aps rolle i krisehåndteringen, og om sinne og frustrasjon i partiet som ikke har fått utløp.

- Vi hadde et jævlig sinne. Breivik var jo en fascist som hatet Arbeiderpartiet og partiets ledere, sier Johansen.

- Gikk langt i å dempe ned

- Det hatet har partiet snakket lite om, av frykt for å bli beskyldt for å slå politisk mynt på terrorhandlingene. Vi har gått for langt i å dempe ned det gjerningsmannen faktisk sto for, sier partisekretæren.

- Målrettet angrep på Ap

Forfatter og journalist Øyvind Strømmen mener Johansen overdriver litt om han mener at debatten ikke har vært tatt, men samtidig mener han Johansen har et poeng.

- Terroren 22. juli var et målrettet angrep på Arbeiderpartiet, og selv om Breiviks ideologi er et sammensurium av mye rart, var muslimhat og konspirasjonsteorier vesentlig. (©NTB)

Kommentarer til denne saken