Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har tapt mest

Åtte kommuner kom tomhendt ut fra møtet med Terra-gruppen. De får ikke nye møter.

De åtte Terra-kommunene må gå tomhendt hjem etter å ha møtt ledelsen i Terra-gruppen onsdag.

NA24- din næringslivsavis

Kommunene hadde bedt om møtet for å se om de kunne komme til en felles virkelighetsoppfattelse, med håp om å få ut erstatning etter giganttapet.

Men det var det ikke snakk om.

Sigurd Ulven, kommunikasjonsdirektør i Terra Gruppen, sier til NA24 etter møtet at det ville være helt feil om sparebanker rundt om i Norge skulle ta ansvar for noe de ikke har ansvar for. Terra Gruppen eies nettopp av en rekke sparebanker rundt omkring i landet.

Milliardtap
- De har allerede tatt et tap på nærmere en milliard kroner, sier Ulven til NA24 og peker på tapet Terra Gruppen gikk på da det meget lønnsomme meglerhuset Terra Securities gikk konkurs som følge av Terra-skandalen.

- Det er vi som har tapt mest på denne saken, sier Ulven til NA24. Terra Gruppen stenger nå døren for flere møter med de åtte kommunene som har tapt stort på investeringer gjennom bankalliansens meglerhus.

Klikk og se hva Terra-sjefen sier selv om å punge ut til kommunene. Saken fortsetter under.

219076

Se flere saker fra NA24-TV her

- Valgte formell prosess
En av grunnene til at Terra ikke lengre vil ha noen dialog med de åtte kommunene er at de har valgt å kjøre en formell prosess med vinningsavståelse.

Les mer: Fnyser av Terra-krav

Sammen med sine juridiske rådgivere i advokatfirmaet Lund & Co. har de åtte kommunene bedt Kredittilsynet ta rundt 150 millioner kroner fra Terra Gruppen som de skal ha fått som urettmessig vinning på sine salg av finansprodukter til kommunene.

Kredittilsynet vurderer denne saken nå, men Terra står fremdeles fast på at de ikke har tro på at dette vil føre frem.

Det har ikke lykkes NA24 å komme i kontakt med representanter for de åtte kommunene tirsdag. Men etter hva NA24 erfarer samtaler kommunene nå sammen om hva neste steg skal bli. Så langt har de ikke lykkes med mye. Kommunene har fått knallhard medfart av fylkesmennene. De vant heller ikke frem i forsøk på å ta arrest i to Terra-meglere sine eiendeler. Dessuten har de fått harde tidsfrister fra staten.

Les mer: Terra-kommuner i tidsklemme

Klikk og se hvem som ankom møtet med Terra Gruppen.

219049

Se flere saker fra NA24-TV her

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet