STAVANGER - STJERNEN 2-0:

Tirsdag sto Stavanger Oilers for en norsk hockeybragd av de sjeldne. Laget fra Rogaland slo sveitsiske Bern 2-0 borte i Champions League.

Seieren betyr at Oilers har alle muligheter til avansement fra gruppespillet. 7. oktober spilles den avgjørende kampen mot Bern på egen is i Stavanger. Skulle det bli avansement, vil det bli flere kamper på Oilers i Europa.

Torsdag var det imidlertid tilbake til hverdagen for Petter Thoresens gutter. I DNB Arena ventet høstens store overraskelse i Getligaen, Stjernen.

Holdt nullen
Østfold-laget toppet serien før møtet med Oilers, men takket være mål av Henrik Solberg i første periode og Petter Røste Fossen i siste, måtte Fredrikstad-laget konstatere sitt første tap i ordinær tid denne sesongen.

Stavanger-trener Petter Thoresen var godt fornøyd med en ny 2-0-seier.

- Vi var bra på mange områder. Stjernen slapp ikke til mye og vi var gode i power play. Vi manglet imidlertid litt kvalitet i pasningsspillet. Jeg er spesielt fornøyd med at vi holder nullen i dag, sier han til Nettavisen.

Stavanger hadde sluppet inn 16 mål på fire kamper før torsdagens affære mot Stjernen. Thoresen forteller at laget har jobbet med det defensive.

- Ja, vi har hatt fokus på det. Vi vil unngå å miste pucken på feil sted. Nå har vi holdt nullen i to kamper på rad. Det er jeg fornøyd med, sier han.

- Når du holder nullen, går det greit at du er litt mindre bra med puck. Slipper du inn mange mål, blir det et jag. Men vi har mye å gå på enda.

- Tenker ikke på det
Oilers har fått en treg start på sesongen og poengene mot Stjernen var kjærkomne. Men selv om det blir ekstra tungt kampprogram med europacupspill denne høsten, tror ikke Thoresen det er forstyrrende.

- Nei, da hadde vi ikke vært med. Vi er med fordi det er morsomt og det er gøy at vi gjør det bra. Men vi kan ikke tenke på at det er forstyrrende, eller for slitsomt, eller ditt og datt, konkluderer Stavanger-treneren.

- Hvor langt er dere unna å prestere stabilt i Getligaen?

- Bare vi presterer bra nok til å ta poeng, er jeg fornøyd. Vi jobber med ting hver eneste dag. Jeg vil ikke rangere hvor langt unna vi er. Vi er fornøyd med at vi holdt nullen i dag. Defensiv stabilitet er nøkkelen. Det tar vi med oss.

- Rakk dere å nullstille etter tirsdagens kamp?

- Nja, vi fikk tid til en liten morgentrening torsdag og brukte den til å forberede oss. Men det tar tolv timer å reise ned til Bern, spille kamp der og så tolv timer å reise hjem igjen. Det er krevende, svarer Thoresen.

- Nå skal vi bruke tiden godt og lade opp til neste kamp, sier han.

Stavanger møter Storhamar hjemme lørdag.

Andre kamper i Getligaen torsdag:
Stavanger - Stjernen, 2-0
Vålerenga - Manglerud Star, 7-1
Kongsvinger - Lillehammer, 0-4
Lørenskog - Sparta Sarpsborg, 3-2
Storhamar - Frisk Asker, 0-2.