Ifølge TV 2 Sporten er Rosenborg nær ved å tilby 36 år gamle Sigurd Rushfeldt en toårskontrakt. Veteranen, som egentlig la opp etter årets sesong, skal være i tenkeboksen etter et møte med RBK-trener Erik Hamrén.

På sidelinjen av det hele erkjenner RBKs supportergruppe, Kjernen, at de forstår klubbens noe kortsiktige tenkning.

- Ikke lett å finne gode spisser
- For to år siden, i den situasjonen vi var i da etter at vi vant seriegull, så ville vi blitt mer forferdet over denne interessen, sier Kjernen-talsmann Bjørn Lyngen til Nettavisen.

- Men nå har vi prestert middelmådig i et par år. Da er vi ikke i posisjon til å være så kresne. Langsiktig lagbygging er én ting, men det er ikke lett å finne gode spisser. Her kan vi faktisk få noen som kan bidra raskt.

Lyngen poengterer at det de siste årene egentlig kun er Stabæks spisser, samt Thorstein Helstad (da han var i Brann), som jevnlig har scoret mye mål i Tippeligaen. Han vet også at Rushfeldt scoret over 20 mål i hver av de tre sesongene han spilte for klubben på 90-tallet.

- Nøler ikke hvis rett spiller
- Men burde ikke RBK, med sine ressurser, klare å finne noe yngre og minst like godt?

- Spisser som scorer mål er en generell mangelvare, og i Norge er det vel ikke spisser som er gode nok i den aldersklassen vi egentlig leter etter spillere i. Mitt inntrykk er også at hvis rett spiller blir tilgjengelig, så nøler ikke klubben med å bla opp penger heller.

På sikt håper Lyngen likevel at noen av klubbens unge spisser kan ta steget opp.

- Jo Sondre Aas er lånt ut til Moss neste år. I tillegg har vi Kjell Rune Selin. De kan kanskje ta steget opp hvis de får matchet seg på nivået under, og får tid på seg, sier han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).