Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan rykke ned

Ole Gunnar Solskjær om Moldes marerittstart.

MOLDE - STRØMSGODSET 1-2:

AKER STADION (Nettavisen): Molde gikk på et nytt tap søndag kveld, denne gang mot Strømsgodset. Det var en skuffet Magne Hoseth som møtte pressen etter kampen.

- Vi kan ikke være bekjent av det som skjer i førsteomgangen. Det snur litt etter pause, og vi har mye å gå på. Men vi er nødt til å ta innover oss det som skjer utpå her. Vi må være med i krigen, sier Magne Hoseth til Nettavisen.

Molde har de to siste sesongene fått skryt for fotballen de har spilt. Hittil i år står laget med kun ett poeng på seks kamper, og nå vil Hoset at spillerne trykker til i duellene.

- Tørre å få albuer
- Vi må tørre å trå til i taklingene, og vi må tørre å få noen albuer. Vi må stå opp for hverandre. Vi må gjøre for lagkameratene det vi vil at de skal gjøre for oss. Vi må jobbe mot målet vårt som er å komme ut av sumpen vi er i. Brette opp ermene, rett og slett, det er ikke noe annet som teller, forklarer midtbanespilleren.

Hoseth mener Molde må se til det Strømsgodset presterte søndag.

- Vi trenger ikke en kursendring, så lenge folk tar tak. Strømsgodset gjør det i førsteomgang. De trår til i duellene, men spiller likevel fin fotball, sier Hoseth.

- Kan Molde rykke ned?

- Vi må se hvor vi ligger på tabellen. Alle lag kan rykke ned, men vi skal ikke gjøre det, avslutter Magne Hoseth til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet.

- Slik er Tippeligaen
Ole Gunnar Solskjær synes han ser et annet lag på trening enn i kamp. Han mener spillerne må slappe mer av.

- Vi må jobbe knallhardt. Spillerne står knallhardt på, det gjelder hver eneste trening. Nå må vi sørge for at skuldrene senker seg. I dag starter vi bra, og hadde en kjempesjanse der vi får Jo Inge Berget gjennom med keeper. Så skulle Daniel Chima Chukwu hatt straffe. Det er litt typisk det som skjer nå, med små marginer, men vi skal jobbe oss ut av det, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Molde-manageren savner litt av grunnspillet som gjorde Molde så gode de to foregående sesongene.

- Midtbanespillerne skal opp i boksen og få innlegg fra kantene og backene våre. Det handler om å få til alle de enkle tingene.

Få nedturer
Selv har ikke Solskjær opplevd mange nedturer på fotballbanen. Den tidligere Manchester United-proffen opplever nå for første gang hvordan det er å være på andre siden av tabellen over lengre tid.

- Motgang er tøft og lærerikt. Mange av spillerne lærer av det også, vi har mange som bare har hatt medgang i karrieren. For første gang som trener har jeg ikke resultater. Da kjenner man at man lever litt, forklarer Solskjær til Nettavisen, og utdyper:

- Jeg er nødt til å ta grep, og jeg blir testet. Da blir jeg engasjert, og mister stemmen, slik som nå.

Kan rykke ned
- Er dere for gode til å ligge der dere ligger på tabellen?

- Molde er ikke for gode til å ligge i bunnstriden. Vi er nødt til å begynne å ta poeng for å ta igjen lag foran oss. Det er så tidlig og så jevnt, at når vi får en periode med god form og får jobbet marginene vår vei, så kommer vi til å ta igjen mange lag, forklarer manageren fra Kristiansund.

Solskjær presiserer at han ikke tar det å beholde plassen i Tippeligaen for gitt.

- Ingen lag er for gode til å rykke ned. Mange sa det om Nottingham Forest for mange år siden. De hadde Teddy Sheringham og de guttene der, men rykket ned. Vi får se i november. Men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å ta poeng fremover, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken