Gå til sidens hovedinnhold

- Vi lever i beste velgående

Big Brother-programleder Cecilie Grønli og familien ble meldt savnet i forbindelse med flomkatastrofen - en knapp uke etter at de kom hjem til Norge.

Web-TV: Ekstra nyhetssending på TV 2 kl. 16.30.

Personer på listen som er meldt i live

Savnede personer sortert etter navn

Savnede personer sortert etter sted

Cecilie Grønli er tidligere programleder i Mess-tv og Big Brother og jobber nå i Rubicon. Mandag fikk hun og hennes bekjente et lite sjokk da hun og familien ble oppført som savnet etter flodbølgen i Sørøst-Asia.

Antall savnede nordmenn blir fort færre etter at politiets savnetliste ble offentliggjort mandag formiddag.

Klokken 15.00 hadde antall savnede falt fra 275 til 150 nordmenn.

Her er Kripos sin nye liste over de 150 savnede personene.

Blant de som i utgangspunktet sto på savnetlisten, var familien Cecilie (25), Marte (28), Einar Johannes (57) og Gunhild (54) Grønli fra Porsgrunn.

- Ble paff
- Jeg ble helt paff. Telefonen har glødet her i dag. Nå har jeg fått gitt beskjed til de fleste om at vi er i god behold, sier Cecilie Grønli til TV 2 Nettavisen. Hun var mandag på jobb i Rubicon TV da listen ble offentliggjort.

Familien Grønli var på tur til Seychellene da tsanumien skyllet innover kysten av Sørøst-Asia.

- Vi så et hissig hav og plutselig forsvant vannet 40 meter utover. Det skjedde på under et minutt. Fisk lå igjen på stranden. Da vi så at havet bygget seg opp lenger ute, pakket vi sammen og dro, sier Grønli.

Flodbølgen fikk ikke så store konsekvenser på baksiden av øya der de hadde feriert. Familien Grønli reiste hjem mandag, og var hjemme i Norge tirsdag i forrige uke. Først mandag ble familien altså oppringt av politiet.

- De burde kontaktet oss
- Samtidig med at listen ble offentliggjort, ringte politimesteren i Telemark til min far og sa at vi sto på listen over savnede. Han var tydeligvis ikke klar over at vi var i god behold, sier Grønli.

- Hadde jeg jobbet i Kripos ville jeg ha ringt og sjekket med oss før de la ut listen. Vi har vært hjemme lenge, og har alle mobiltelefoner, så det ville vært lett å sjekke.

- Har dere kontaktet politiet eller andre for å fortelle at dere var i god behold?

- Nei, vi har ikke sett på det som noen nødvendighet. Vi var jo registrert på flyet hjem 3. juledag. Hadde vi vært i Thailand ville vi kanskje vurdert det, men vi var på Seychellene som ikke ble så så hardt rammet, sier hun.

- Vi har sjekket siden torsdag
Politimester Geir Sønstebø i Telemark politidistrikt bekrefter at politiet har ringt familien Grønli, men ønsker ikke å si når. Han ønsker heller ikke å si når politiet fikk savnetlisten som ble offentliggjort mandag.

- Vi har jobbet med å sjekke savnede siden sist torsdag. Jeg kan bekrefte at vi har ringt familien, men ønsker ikke å si når vi ringte. Når vi fikk denne listen er noe vi holder internt, sier han.

Kommentarer til denne saken