Gå til sidens hovedinnhold

- Vi lot han stå i offside. Da er det skuffende at det ikke blåses

Bournemouth følte seg snytt mot Liverpool.

LIVERPOOL - BOURNEMOUTH 1-0:

David mot Goliat, ble det spådd på forhånd. Det ble ingen David-seier mandag kveld, men Bournemouth var uheldige som ikke fikk med seg poeng fra Anfield.

For selv om Liverpool vant 1-0 etter at Christian Benteke åpnet målkontoen for Merseyside-klubben, var gjestene fullt på høyde med vertene.

Kun et offsidemål og en feilaktig annullert scoring skilte lagene.

- Kom i rett posisjon
Hovedpersonen selv, Christian Benteke, synes det var godt å score allerede i sin Anfield-debut.

- Det var en god debut for meg selv og for laget. Jeg satset og kom i rett posisjon etter innlegget fra Jordan. Det er en god følelse og viktig for selvtilliten å score. Viktigst er det likevel at vi holder nullen i kveld, sier Benteke i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

- Jeg sa før kampen at det ville bli tøft. Defensivt var vi veldig gode, framover får vi til litt spill etter hvert. I dag var det viktigste at vi scoret og vant, forklarer Rodgers.

Han er likevel klar på at det kunne blitt avblåst i situasjonen med målet.

- Er det offside, så er det offside, men jeg har ikke sett reprisen.

Skuffet Bournemouth-kaptein
Bournemouths kaptein Tommy Elphick var skuffet over at hans lag ikke fikk sitt første mål godkjent. Det var Elphick selv som var i duell med Dejan Lovren, og som ble avblåst for å ha dratt ned Liverpool-stopperen.

- Jeg tok veldig løst på ryggen hans, men dommeren har en vanskelig jobb. Dommeren sa at jeg dro han bakover, men det var bare en liten kontakt. Det var litt kjedelig, for i de første tjue minuttene var vi veldig gode. Det var veldig skuffende, sier Elphick etter kampen.

Også målet til Liverpool skuffet kapteinen. Philippe Coutinho var i klar offside, og var involvert i spillet da Benteke satt ballen i nettet for vertene. Etter sesongens nye offsideregler, skal dommeren da avblåse situasjonen.

- Den nye regelen er noe vi har jobbet hardt med på trening, og vi lot derfor Coutinho være i fred. Da er det skuffende at det ikke blåses, og at Benteke får score, forklarer kapteinen.

Også Joshua King, som spilte en time for Bournemouth var skuffet.

- Jeg har sett situasjonen, og det er en klar offside. De skulle ikke fått det målet, sier King til TV 2 etter kampen.

Annullering og offsidemål
Allerede etter få minutter var det bortelagets fans som jublet. Etter en corner heades ballen i målet bak Simon Mignolet i Liverpool-buret, men dommeren annullerer målet på grunn av armbruk fra Tommy Elphick.

I stedet fikk The Kop grunn til å juble litt senere i omgangen. Også da kom dommeren i fokus.

Etter en kort cornervariant, slo Liverpool-kaptein, Jordan Henderson, ballen inn i feltet. Der dukket Christian Benteke opp og scoret sitt første ligamål i den røde trøyen. Benteke hadde timet løpet sitt perfekt, og var ikke offside. Det var derimot Philippe Coutinho, som også forsøkte å nå ballen. Målet burde av den grunn egentlig vært annullert for offside.

På tross av at hjemmelaget ledet til pause, var bortelaget vel så imponerende i banespillet.

Målløs andreomgang
Slik fortsatte det også i den andre omgangen. Gjestene fra Bournemouth skapte flere store sjanser mot et passivt Liverpool-lag.

Matt Ritchie var nærmest for gjestene, med et skudd som snek seg rett utenfor stolpen i det 60. minutt.

Når gjestene satset framover på banen, ble det også rom for Liverpool-kontringer, og både Benteke og Coutinho kunne scoret flere Liverpool-mål.

Nærmest 2-0-scoring var Benteke på overtid, da han traff tverrliggeren etter et innlegg fra Nathaniel Clyne. Likevel ble det ikke flere mål i kampen.

Full pott
Akkurat som i ligaåpningen mot Stoke, sikret altså Liverpool tre poeng uten å imponere nevneverdig.

Laget har nå seks poeng og full pott før man møter Arsenal neste mandag.

Nyopprykkede Bournemouth har tapt begge sine kamper så langt i Premier League.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken