Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må tirre Moa

FCK-spillerne er redde for Moa Abdellaoue, men Christian Grindheim vet hvordan Hannover-spissen skal stoppes.

Oslo (ANB): Torsdag kveld er det duket for norsk møte i Europaligaen når FC København møter Mohammed Abdellaoues Hannover. Tyskerne må finne seg i å være favoritter på hjemmebane, men Christian Grindheim og lagkameratene har ingen planer om å gi seg uten sverdslag.

Haugesunderen er krystallklar på at spesielt én spiller må følges med argusøyne dersom det skal bli FCK-poeng: Moa.

Vil kopiere Köln
- Han er mannen som skal stoppes, sier Grindheim til sporten.dk – og har følgende resept for å stoppe landslagskompisen:

- Vi må tirre han litt og gå hardt i ham. Det liker han ikke, sier midtbanesliteren.

Ståle Solbakken og Köln stoppet Abdellaoue effektivt i Bundesligaen sist helg. Grindheim håper FCK kan gjenta den bedriften, men vet samtidig hvilke ferdigheter Moa er i besittelse av.

- Han er flittig. Inntil videre har han scoret seks mål på seks kamper i Bundesligaen, så akkurat nå er han «hotshot» i Tyskland, sier Grindheim.

- Uortodoks
Også lagkompis Lars Jacobsen vet hva Moa står for.

- Han er hurtig, meget aggressiv og skyter på alt. Han er en av de spissene som er vanskelig å lese, for han er litt uortodoks. Samtidig ligger han hele tiden og lurer på offsidegrensa, sier han.

FCK-stopper Sølvi Ottesen har merket seg det samme.

- Han er en god spiller, som har en evne til å skape seg plass inne i feltet og avslutter godt. Men det siste kan man unngå dersom man er tett på ham og aldri kommer i løpedueller med ham, sier han til sporten.dk.

Jager poeng
FC København har én seier og ett tap så langt i Europaligaen. Tre poeng gir tredjeplass i gruppe B – poenget bak nevnte Hannover og belgiske Standard Liege.

Dermed risikerer Christian Grindheim & co. å bli hektet av dersom poengfangsten uteblir torsdag.

I Hannover møter i tillegg det danske hovedstadslaget et mannskap som har fått to dagers ekstra hvile i forkant av kampen. Moa og lagkameratene er dessuten garantert revansjesugne etter 0-2-tapet for Köln. (ANB)

Kommentarer til denne saken