Gå til sidens hovedinnhold

-Vi måtte anerkjenne Sør-Ossetia og Abkhazia

President Dmitry Medvedev sier Russland ikke hadde noe valg

- Moskva hadde ikke noe annet valg enn å anerkjenne Georgias utbryterrepublikker Sør-Ossetia og Abkhazia som uavhengige stater, skrev Russlands president Dmitry Medvedev i onsdagens utgave av Financial Times, melder Reuters.

- Har tenkt gjennom konsekvensene
USA, Nato og europeiske land har kommet med sterk kritikk, og fordømmer Russland for at de formelt anerkjente de to georgiske utbryterrepublikkene etter at landet sendte inn soldater i Georgia.

- Det er ikke en situasjon vi har tatt lett på, og vi har ikke gjort det uten å vurdere konsekvensene, skrev Medvedev til avisen.

Presidenten sier at Russland prøvde hardt å unngå konflikten i Georgia, men at vesten, og deres håndtering av situasjonen i Kosovo, provoserte fram en russisk handling, skriver Reuters.

- Uten å høre på Russlands advarsler, anerkjente vesten Kosovos ulovlige uavhengighet fra Serbia, sier Medvedev.

Presidenten sier ifølge Reuters at det ville være umulig for dem å ikke anerkjenne Georgias to utbryterrepublikker når Kosovo fikk sin uavhengighet.

- Man kan ikke ha en regel for noen, og en annen regel for andre, skrev presidenten.

Les også: Medvedev anerkjenner Sør-Ossetia

Skylder på Saakashvili
Medvedev legger ene og alene skylden for konflikten som blusset opp i Georgia på president Mikheil Saakashvili.

- Trodde han Russland ville stå stille mens han startet et angrep på den sovende byen Tskhinvali, drepe hundrevis av fredelige sivile, de fleste av dem russiske?, spør han og sier videre at Russland aldri ville gå til krig, men at de følte seg tvunget.

- Russland hadde ikke noe annet valg enn å knuse angrepet og redde liv.

Les også: Støtter uavhengig Sør-Ossetia

Kollisjonskurs
- Jeg har signert dekretet fra nasjonalforsamlingen, som anerkjenner uavhengigheten til Sør-Ossetia og Abkhasia, sa Medvedev i en fjernsynssendt uttalelse tirsdag, melder Reuters.

Avgjørelsen om å anerkjenne de to som selvstendige stater fører Russland på ytterligere kollisjonskurs med vesten, som på det sterkeste har oppfordret Russland og Medvedev til å ikke gå til et slik skritt.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken