Det japanske mannskapet om bord på hvalfangstfartøyet «Yushin Maru 2» nekter for å ha mishandlet de to aktivistene som ble tatt som fanger om bord på skipet.

For å bevise sin uskyld, har de nå frigjort en video som ble filmet mens aksjonen pågikk, og i tiden mens aksjonistene ble holdt fanget, melder Reuters.

- Slått med knyttenever
De to aktivistene, Giles Lane og Benjamin Potts, påstår at de blant annet ble bundet fast, dynket i iskaldt vann, slått med knyttehender og holdt fanget under dekk av mannskapet om bord.

Dette benekter japanerne på det sterkeste. Derfor har de sendt ut en video som viser at de to aktivistene får servert mat og drikke, og at mannskapet om bord på hvalfangstskipet forsikrer dem om at maten verken er forgiftet eller består av hvalkjøtt.

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge aktivistene selv, gikk de om bord på skipet for å levere et brev som understreket at japanerne drev ulovlig hvalfangst.

Stinkbomber av råttent smør
Mannskapet om bord på det japanske fartøyet sier at de to aktivistene oppførte seg som terrorister da de kastet stinkbomber laget av råttent smør opp på dekk.

Etter å ha blitt holdt fanget i flere dager, ble de to demonstrantene satt fri på fredag.