Gå til sidens hovedinnhold

-Vi møtte et drittlag

Norge fikk ikke all verden ut av oppgjøret mot Kuwait.

Norge - Kuwait 42-20:
Robert Hedin har en jobb å gjøre før de norske håndballherrene reiser til VM i Kroatia. For selv om spilte uavgjort mot stormakten Spania tidligere denne uken, er det mye å ta tak i.

Norge på sitt beste kan spille jevnt med hvem som helst, men det er da heller ingen selvfølge at Norge er på sitt beste gjennom hele VM. Der de fleste motstanderne er bedre enn det Kuwait-laget som var motstander lørdag.

Få svar
- Jeg får ikke så mange svar i en slik kamp. Vi ser at forsvaret fungerer meget bra, men vi har en del å gå på i angrepsfasen, sier Hedin til TV 2 etter kampen.

Dermed bør man gå inn i mesterskapet med optimisme, men også realistiske tanker om at laget ennå ikke er stabilt nok til å komme veldig langt.

Lørdagens kamp viste nettopp det. Kuwait tapte med 30 mål for Sverige på fredag og viste seg heller ikke som noen stor håndballnasjon lørdag. Norge hadde god kontroll hele veien. Det ble aldri noe spenning i oppgjøret, men heller en konsentrasjonsprøve for de norske gutta. For Kuwait var mest interessert i å dra ned tempoet i kampen og score på langskudd, framfor å forsøke å spille håndball.

- Vi spiller mot et drittlag og får lite utbytte, men det er artig å spille, sier Alexander Buchmann. Trønderen har ikke spilt håndball i hele høst på grunn av en konflikt med sin tidligere klubb, franske Ivry og var dermed glad for mye spilletid i lørdagens kamp.

- Lyst til å spille
Heller ikke banens beste Frank Løke hadde mye godt å si om motstanderen, men synes også det var greit å spille kamp.

- Jeg har lyst til å spille mest mulig og det ble jo en grei kamp. Alle får mye spilletid og vi får litt selvtillit.

Søndag møter Norge svenskene for å avgjøre hvem som vinner Posten Cup. Svenskene slo Norges rekruttlandslag med 13 mål tidligere lørdag. Dermed blir søndagens oppgjør også en bedre pekepinn på hvor godt Norge er rustet til det kommende mesterskapet. For som Johnny Jensen sier:

- Jeg tror Sverige er hakket bedre enn Kuwait, smiler forsvarskjempen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken