Gå til sidens hovedinnhold

- Vi scoret på alt!

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Da Brann spilte sin første cupkamp for sesongen sto det én dato på taktikktavla: 7. november. Målorgiet i innledningsminuttene mot Lyn var nok til at målet ble nådd.

BRANN – LYN 4-1: Da Brann spilte sin første cupkamp for sesongen – borte mot Åkra den 5. mai – ble de møtt av en plansje i garderoben. På den stod det én ting:

"7. NOVEMBER"

Cupfinaledatoen.

Cupfinalen og cupfinaleseier var det store målet, og Sæternes-showet, Winters frekkhet, Knudsens nøyaktighet og Somas iskaldhet gjorde at Lyn ble en av de aller, aller enkleste oppgavene på veien opp til kongetribunen. Brann var best hele veien, og vant fortjent cupfinalen.

Og bergensk grundighet må få æren for det hele.

Lang og tung vei
- Vi jobbet skikkelig foran hver kamp for å få spillerne til å fokusere og ikke undervurdere motstanderen i turneringa, sa trener Mons Ivar Mjelde etter cupgullet. Bergenserne holdt riktignok på å snuble et par ganger underveis – mot Bodø Glimt måtte de ut i straffesparkkonkurranse, mot Bryne lå de under med to mål og Stabæk holdt dem til ekstraomganger – men Mons Ivar Mjeldes Brann-lag fortsatte å male, og klarte jobben til slutt.

Og: På selveste Ullevaal, i cupfinalen mot Lyn fikk de virkelig vist hva de kan når alt klaffer: Mons Ivar Mjelde og Brann fikk akkurat den drømmestarten de hadde håpet på, både med to mål på åtte minutter og spesielt med Bengt Sæternes heading og 3-1-mål etter 13 minutter.

Da var cupfinalen i realiteten kjørt.

Lyn hadde klart å redusere én gang, men nå sank hodene langt ned, og det unge Lyn-laget klarte aldri å slå tilbake. Brann hadde startet cupfinalen på en måte som ingen lag hadde gjort før dem, og det var nesten som om Brann-trener Mons Ivar Mjelde syntes nesten synd på motstanderen etter kampen.

- Det var jo sånn at jeg måtte klipe meg i armen – vi scoret jo hver gang vi gikk i angrep!

Og Branns målkalas satte en alvorlig støkk i motstanderen, en støkk de aldri kom over.

- Det er trått for dem når de får to kjappe mål i mot på den måten, forsvarte Brann-treneren sine motstandere med.

Stinn brakke?
Nå venter Halmstad BK i Royal League førstkommende torsdag i Bergen, og Mons Ivar Mjelde gleder seg.

- Byen vil koke nå, og på torsdag fyller vi stadion, spår Brann-treneren.

For Mons Ivar Mjelde var suksessen på Ullevaal spesielt gledelig rent personlig. Den tidligere Lillestrøm- og Brann-spilleren hadde selv vært tapende cupfinalist to ganger, men endelig kunne han forlate Ullevaal-matta som seierherre.

Nå håper han på mer.

- Seriegull er selvfølgelig det store målet, selv om årets mål var å vinne cupen, påstår den gamle måltyven ovenfor TV 2 Nettavisen, vel vitende om at suksessen på banen også kan gi midler til å sikre forsterkninger før enste sesong.

Men at Brann skal gå av hengslene ”som i gamle dager” er han ikke redd for.

”Ingen storspillere”
- Jeg har vært med på lønnskutt i klubben før, og vet hvor vondt det gjør. Hele organisasjonen er annerledes nå, mener Mjelde.

Til tross for at Mjelde er godt fornøyd med det lagte han har, utelukker han ikke at det vil skje utskiftninger i tiden fremover.

- Jeg ser ikke bort i fra at det kan komme nye fjes til klubben, men det er jeg som har full kontroll på kjøpene. Noen ”storspillere” har vi imidlertid ikke råd til å hente inn, understreker han.

Vel vitende om at de tre nyervervelsene klubben sikret seg i sommer var mer enn nok til å sikre klubben sitt første cupgull siden 1982. Spørsmålet er nå hvem som kan bidra til at Brann tar gullet uten at klubbkassa i Brann tømmes på nytt. Alexander Ødegaards navn er nevnt, men Mjelde holder kortene tett inntil brystet.

- Vi har flere i kikkerten, uten at det er noe stort poeng hvem disse spillerne er. Vi er mest interessert i å bygge klubben videre.

Siden han selv ble Brann-sjef for snaue to år siden – et valg han selv beskriver som spenstig – har klubben spist seg kraftig inn på Rosenborg. Spillerne er bedre trente enn tidligere, og de har skapt en fotballglede det er lenge siden Bergen by har hatt. Hva skal til for å ta skrittet videre?

- Brann har med å gå på i samhandling, og spillerne kunne også vært enda bedre trent. Dette er ting som vi kommer til å jobbe med fremover.

Lykkes det, så er det ikke bare Lyn som vil få kjørt seg. Hører dere på Lerkendal?

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen