Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal gi alle et helvete

Bjørn Bergmann Sigurdarson var for skuffet til å la seg intervjue på TV etter tapet mot Strømsgodset.

LSK - GODSET 0-1 :

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm har fått en krisestart på årets tippeligasesong. Tre usle poeng på seks kamper gir ingen grunn til optimisme på Åråsen, og stemningen var svært laber hos de gule og svarte da de møtte pressen etter lørdagens kamp.

LSK-spiss Bjørn Bergmann Sigurdarson var svært langt nede, og ville ikke la seg intervjue av TV 2 etter kampen.

Ikke fordi han ville være vrang, men han var for skuffet til å gjennomføre TV-intervjuer.

Nettavisen fikk en prat med islendingen, som nok en gang gjorde en god kamp, og nok en gang gikk målløs av banen.

- Fy faen. Vi prøver å gjøre alt vi kan i dag, men det fungerte ikke. Det er uflaks, for vi kommer til mange sjanser, men klarer ikke å få ballen i mål. Og særlig jeg, sier Sigurdarson til Nettavisen.

Han har et poeng. Mot Godset kom han alene med keeper Adam Larsen i første omgang, men avslutningen ble for veik. I andre omgang fikk han ballen i god posisjon foran Godset-målet, men bommet på ballen.

- Hva tror du er grunnen til at du ikke klarer å omsette gigantsjansene du skaper?

- Jeg har tenkt for mye når jeg har vært foran mål. På trening scorer jeg hele tiden, men det har ikke gått min vei i kampene så langt. Jeg må bare beholde roen og få ballen i mål, sier han.

- Skal gi alle et helvete
LSK har nå spilt 17 kamper uten seier i Tippeligaen, men islendingen er fast bestemt på å snu den dårlige trenden.

- Hvor mange kamper har vi spilt nå, fire, fem, spør Sigurdarson.

- Seks.

- Det spiller ingen rolle. Vi skal snu dette, lett, og vi skal gi alle et helvete, advarer han.

Pipekonsert
Da dommeren blåste av lørdagens kamp, ble hjemmelaget møtt av pipekonsert av store deler av Åråsen. Det har LSK-trener Magnus Haglund forståelse for.

- De er frustrerte og skuffede, såklart. De ville komme hit og se Lillestrøm vinne, og det fikk de ikke. Da får man ha forståelse for at de er skuffet, sier Haglund.

LSK-treneren mener kampen hadde sett annerledes ut om hjemmelaget hadde scoret på en av de fem store sjansene i første omgang.

- Det fortsetter å ødelegge for oss at vi ikke scorer på sjansene vi skaper. Starten på andre omgang er bra, men så begynner vi å stresse, og klarer ikke å få til noe bra spill etter det, sier han.

Strømsgodset hadde ikke vunnet på Åråsen siden 1998, men lørdag kveld spilte Ronny Deilas menn en god kamp mot Lillestrøm og vant 1-0 etter scoring av Adama Diomande.

Etter kampen var det en strålende fornøyd Godset-trener som møtte pressen.

- Det er bestandig tøft på Åråsen, og jeg er stolt av gutta i dag. Vi er godt forberedt, og gjennomfører den taktikken vi ble enige om på forhånd. Vi viser en vanvittig lagmoral, og det kommer man langt med, sier Ronny Deila til Nettavisen.

- Stolt
Drammenslaget har fått en strålende åpning på sesongen, og har bokført 13 poeng på de seks første kampene.

- Vi har kanskje den sterkeste stallen i Tippeligaen nå, og det er jeg stolt over. Hvis du ser på benken vår, er det ikke mange som kan matche den, sier Deila.

- Hvor godt kan Godset gjøre det i år?

- Det er opp til oss selv. Vi må holde fokus, trene hardt og utvikle oss, sier Deila.

Han sender også en trøstende melding til lørdagens motstander, som han mener er langt fra så dårlige som tabellen tilsier.

- De er et godt fotballag. I dag følte jeg at det var en toppkamp, og Lillestrøm kommer til å komme utover i sesongen. Men det er klart det gjør noe med selvtilliten, når man ikke får betalt for det man spiller, sier Deila.

De siste fire sesongen har Strømsgodset kun vunnet seks bortekamper totalt, denne sesongen har de vunnet to av tre mulige.

Løst bortekoden
Nå tror Godset at bortekoden er løst.

- Det er ikke noe hokus pokus, det handler om erfaring over tid. Det er ingen som klarer å vinne fotballkamper med et guttelag på Åråsen. Da blir man blåst av banen, og det har skjedd med oss i tre-fire år. Vi har gjort det, og da får vi gevinsten nå. Det handler om erfaring, og i kveld spilte vi nok en gang med et lag som har kun én mann over 25 år. Men det er masse erfaring i laget likevel, og derfor ser vi ut som et fotballag i dag, sier Deila.

Han får støtte av Godset-kaptein Alexander Aas.

- Vi har blitt litt mer kyniske, og har fått inn mer dødballkraft i Peter Kovacs. Vi har blitt klokere, og gjør riktigere valg. Vi har absolutt knekt bortebanekoden, sier Aas til Nettavisen.

Lillestrøms neste tippeligakamp er borte mot Haugesund 6. mai, mens Godset får besøk av Sogndal samme dag. I mellomtiden spilles det cuprunde.

Kommentarer til denne saken