Fredag klokken 14 ble playoffkampene som skal avgjøre hvilke nasjoner som får spille U21-EM i Israel fra 5. - 18. juni neste år trukket.

Og da alle lagene var trukket opp av skålene i Nyon, var det klart at Norge møter Frankrike.

Norge må først spille borte 12. oktober, før de i siste kamp får besøk av franskmennene hjemme i Norge fire dager senere.

Frankrike har et meget godt U21-landslag og vant sin gruppe med god margin foran Slovakia.

Likevel er U21-landslagssjef Per Joar Hansen positiv.

- Vi får ta det vi får. Det er syv veldig gode lag i seeda gruppe. Nå møter vi Frankrike, og vi skal kartlegge godt både styrker og svakheter. Vi har klart å komme til play-off fordi vi er et bra fotballag, og vi har fått vist frem maksnivået vårt i kampene mot England. Klarer vi å hente frem det i to kamper, så skal vi gi Frankrike kamp helt til døra, sier U21-landslagssjef Per Joar Hansen til fotball.no.

Allerede før siste kvalifiseringskamp mot England (1-0-tap) var Norge sikret avansement som en av de fire beste gruppetoerne.

På U21-nivå er det kun vertslandet som kvalifiseres direkte til sluttspillet. Alle gruppevinnere, ti i antallet, samt de fire beste gruppetoerne, må ut i playoff.

Der har vi vært før. Både i 2000 og 2004 ble den norske mesterskapsdrømmen knust med playofftap.

Nå står kun én hindring igjen mellom U21-EM i Israel neste år, og de norske landslagsspirene, som av Lars Tjærnås beskrives som «den mest spennende årgangen siden bronselaget fra 1998».

Nettavisen fulgte trekningen LIVE.

Seedet:
Spania, Tsjekkia, Nederland, Tyskland, Italia, Frankrike, England.

Useedet:
Norge, Sveits, Sverige, Russland, Serbia, Danmark, Slovakia.

De to playoff-kampene vil bli spilt 12. og 16. oktober.

Her er playoffkampene:

Spania - Danmark

Italia - Sverige

Tsjekkia - Russland

Slovakia - Nederland

Tyskland - Sveits

England - Serbia

Frankrike - Norge