Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal ikke hjem

Kenneth Abrahamsen benekter at han og Arne M. Kristiansen blir sendt hjem fra VM i håndball etter kvartfinalen mellom Tyskland og Spania.

Det norske dommerparet Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen fikk gjennomgå i spansk presse etter at de dømte kvartfinalen mellom Tyskland og Spania, hvor tyskerne avgjorde kampen i sluttminuttene.

Spansk ønsketenkning
Spanjolene mente at de norske dommerne frarøvet dem muligheten til å forsvare VM-gullet.

Torsdag skriver den annerkjente sportsavisen Marca at den norske duoen er blitt irrettesatt og sendt hjem etter innsatsen i kampen.

Det er i beste fall ønsketenkning fra spanjolenes side.

- Jeg kan bekrefte at vi er i Tyskland fremdeles og har ikke fått noen beskjed om at vi skal hjem. Men det er bare fem dommerpar som skal være med videre, sier Abrahamsen til Nettavisen.

- God følelse
Og noen irrettesettelse har de ikke fått. I stedet har de fått skryt for måten de ledet VMs tøffeste kamp til nå.

- Etter analyser er det selvfølgelig situasjoner som kunne vært løst annerledes, men etter å ha gått gjennom kampen med IHF og andre dommere så sitter vi igjen med en god følelse. Rettferdigheten er der, forklarer Abrahamsen.

De norske dommerne tviler på at de dømmer VM-finalen på søndag. Uansett om de får dømme flere kamper eller ikke, så er de fornøyde.

VMs tøffeste kamp
- Vi må være realistiske. Vi hadde som mål å komme videre og få dømme flere kamper. Det har vi klart. Vi har dømt VMs tøffeste kamp mellom Tyskland og Spania. Vi har hatt fem kjempegode kamper og en god, så vi er fornøyd, sier Abrahamsen.

Som har et større ønske enn å dømme en VM-finale.

- Mitt største ønske nå er å komme hjem, innrømmer han.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021