Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal ikke være i form nå

Men spør Kurt Asle Arvesen igjen om ti dager.

Rittet mellom to sjøer har fått besøk av det beryktede klassikerlaget til Team CSC Saxo Bank i år også. Men ifølge Kurt Asle Arvesen sykler gjengen Tirreno-Adriatico uten ambisjoner.

- Dette er mest å regne som oppkjøring for vår del. Vi har Andy Schleck her, som kanskje kan stille i stand noe – og Matti Brechel. Men ellers dreier det hele seg om å skaffe seg kilometer i beina, sier Arvesen til Nettavisen.

Breschel noterte seg for en solid 10. plass onsdag, men over det hele var Saxo Bank fullstendig akterutseilt.

Holdt seg unna Europa
Det danske stjernelaget har som vanlig tråkket sine egne veier i sesongoppkjøringen. Arvesen sesongåpnet i Argentina og har også en treningsleir i USA bak seg.

Etter planen skal det heller ikke smelle før de store klassikerne står på menyen.

- Det er San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix alt dreier seg om. I fjor hadde vi Fabian Cancellera i kjempeform på denne tiden, men han er sterkt redusert av både sykdom og skader.

Om ti dager, derimot..
Romsdalingen var også i praktslag på samme tid i fjor. Den 29. mars vant han endagersrittet E3 Prijs-Harelbeke.

I disse dager er beina tunge, men Kurt Asle håper på forløsningen også denne sesongen.

- Det er riktig at jeg var i kalasform i fjor, men det var ikke nå – det var om ti dager. Jeg kom litt tidlig i form i fjor og så meg nødt til å droppe Giro d’Italia. I år vet jeg at jeg får en pause, derfor har jeg lagt opp alt slik at jeg skal være sprek når de store klassikerne kommer. Det er ikke nå vi skal være i form, gjentar han.

Etter Paris-Roubaix skal 34-åringen igjen få hvile før oppkjøringen til Tour de France starter.

PS! Saxo Bank stiller følgende lag i Tirreno-Adriatico: Fabian Cancellara, Andy Schleck, Frank Høj, Kasper Kolstergaard Larsen, Kurt Asle Arvesen, Marcus Ljungqvist, Matti Breschel og Stuart O’Grady.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken