Gå til sidens hovedinnhold

- Vi snakket om de viktigste prosjektene

De to regjeringspartnerne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) møtte pressen på Sundvollen tirsdag kveld.

Sundvollen (NTB/Nettavisen): Erna Solberg og Siv Jensen holdt sin første pressekonferanse på Sundvolden Hotel etter at det ble offisielt at de to partiene skal danne regjering sammen.

- Vi kommer til å bygge vår erklæring på den historiske avtalen som vi presenterte med Kristelig Folkeparti og Venstre i går. Men det var ikke en avtale som var fullstendig, og det var mange områder som ikke var berørt, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- De viktigste prosjektene
Men Solberg ville ikke gå inn på detaljer om hva som ble snakket om i løpet av de første timene med regjeringsforhandlinger. Men såpass kunne hun si:

- Vi har snakket om det vi mener skal være de viktigste prosjektene, både innad og utad, sier Solberg.

- Men vi kommer ikke til å offentliggjøre hva det er, legger hun til.

Høyre-lederen sier de ennå ikke har diskutert om de skal redusere antall departement.

- Vi skal nå forhandle fram løsning på alle politiske områder. Avtalen med de andre borgerlige partiene er ikke fullstendig, og vi skal nå levere politikk for å gjøre Norge til et bedre sted for folk flest, sier Solberg.

- Har litt krutt i seg
De to partilederne ble også stilt spørsmål om hvordan de oppfatter sine forhandlingsmotparter.

- Jeg oppfatter Siv som romslig og omgjengelig, men av og til har hun litt krutt i seg, men det har vi sett før, sier Solberg og legger til at Jensen er kunnskapsrik og dyktig.

Jensen gjengjelder skrytet og sier Solberg og de andre Høyre-toppene også er romslige og kunnskapsrike, men understreker at de er veldig opptatt av detaljer.

- De vet hva de vil, men det gjør også vi, sier Jensen.

Sette et tydelig preg
Den kommende statsministeren sier de vil sette et tydelig preg på arbeidet i de ulike departementene.

- Min erfaring fra tiden som statsråd er at statsrådene får lov å prege departementene forutsatt at de har en tydelig agenda, noe vi skal sørge for at de har. Jeg er heller ikke forberedt på å bli herjet med i Stortinget. Jeg mener vi har en god plattform og metode for å diskutere oss fram til løsninger, selv om vi må være forberedt på å gå på noen nederlag i Stortinget, sier hun.

Siv Jensen sier hennes jobb i forhandlingene er å få reelle og gode gjennomslag for Frps politikk.

- Vi vil sette vårt særpreg på politikken. I departementene vil vi møte embetsverket med respekt, samtidig forventer vi gjensidighet på dette området, sier hun.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken