(SIDE2): 38 prosent sier at de henter informasjon hos fastlegen, og 23 prosent svarer oppslagsverk eller leksikon, viser en undersøkelse fra i år blant 1004 nordmenn, melder Dagbladet.

Personer mellom 25 og 59 år søker i første grad til nettet. Blant dem over 60 år er det vanligst å spørre fastlegen først. 45 prosent svarer videre at de fant informasjon om sykdom og medisiner på helsenettsteder. 12 prosent oppgir statlige hjemmesider. To prosent svarer diskusjonsgrupper, og 34 prosent svarer andre nettsider.

- Dette betyr at flere nå går på nettet før de går til legen. Det er en interessant utvikling. At så mange bruker nettet, betyr at de får stadig større innflytelse på behandlingen. Men det medfører også at blant annet legemiddelindustrien vil prøve å bruke nettet til å påvirke pasientene, sier overlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til avisen.

Han mener at det er viktig å være klar over at det finnes en rekke nettsteder, drevet av industrien, der det er vanskelig å skille mellom markedsføring og objektiv informasjon. Helseinformasjon på nettet er fra høy til tvilsom kvalitet, påpeker han.

Han advarer også mot kjøp av legemidler over nett, blant annet fordi det kan kjøpes uten råd fra legen sin først.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her