Gå til sidens hovedinnhold

- Vi spiller poker om spiss- og keeperplassen

Sjekk supporterledernes drømmesigneringer på «Deadline Day».

Ved midnatt mandag stenger overgangsvinduet. «Deadline day» følges tett av supportere som drømmer om en kanonsignering verden over. Men frem til i dag har dette overgangsvinduet vært relativt rolig uten de store sjokkovergangene.

Ikke ligger det an til noe heller, men der har vi blitt overrasket før.

I hvert overgangsvindu er det ikke mye som skal til før en spiller ryktes bort, uansett hvor lite sannsynlig det er, så klamrer supportere seg til ryktet.

Det skulle blant annet ikke mer til enn at Lionel Messi begynte å følge Chelsea FC på Instagram – da var kaoset i gang om at superstjernen var på vei til Chelsea, noe som hadde vært litt av en sjokkovergang.

Vi har spurt supportlederne i Arsenal, Manchester United og Liverpool om hva de synes om overgangsvinduet til nå.

Bjørn Furuheim, leder Arsenal supporterklubb

- Hva tenker du om overgangsvinduet så langt?

- Jeg er fornøyd nå. Vi trengte en deffensiv sjef, og der har Francis Coquelin vist seg god i det siste. Hadde det ikke vært for hans innsats, så hadde jeg vært skuffa. Men jeg må innrømme at det er lenge siden laget og troppen har hatt så god dekning. Sånn som vi spilte mot Aston Villa viser at vi har godt nok lag nå. Gabriel Paulista er jeg usikker på hvor god er, men jeg har hørt mye bra, sier Furuheim til Nettavisen.

- Hvem ønsker du deg til klubben?

- Jeg ønsker ingen spesielle akkurat nå. Vi har som sagt god bredde i stallen nå, og jeg tror ikke vi kommer til å hente noen før til sommeren. Da kan jeg tenke meg en defensiv midtbane av topp klasse. En som tar tak når det butter imot. En spiller av klassen til Morgan Schneiderlin eller Sami Khedira hadde vært bra, men det er usannsynlig i januarvinduet.

- I hvilken posisjon ønsker du å forsterke?

- Vi har hatt litt trøbbel med dekning på midtstopperplassen, men generelt så har vi god dekning nå. Nå kommer Danny Welbeck tilbake fra skade, så da har vi utrolige valgmuligheter fremover i banen.

- Er det noen du ønsker ut av klubben?

- Nei, nå har vi jo lånt ut Lukas Podolski til Inter. Det er leit å si det, men han var ikke god nok og jeg skjønner at han ville ha mer spilletid, for han er en utrolig god spiller med vanvittige avslutningsegenskaper. Han er jo er supporter-yndling, så sånt sett synes jeg det er trist at han ikke spiller for oss fremover.

- Drømmesignering? (Fritt valg)

- Mats Hummels hadde vært bra. Selvfølgelig Marco Reus også, men offensivt har vi mye kvalitet.

Dag Langerød, sjefsredaktør Manchester United Supporters Club Skadinavia

- Hva tenker du om overgangsvinduet så langt?

- Rolig. For noen kanskje litt for rolig, men jeg er avslappet i forhold til overganger dette vinduet. Jeg er sikker på at når vi ser tilbake på 2015, så har vi forsterket oss bra etter å ha brukt sommervinduet godt. Det er bedre å vente til i sommer og få de spillerne vi vil ha, enn å kjøpe i hast nå, sier Langerød.

- Hvem ønsker du deg til klubben?

- Selv om det er lite trolig, så kunne jeg tenkt meg Mats Hummels, Marquinhos eller André Schürrle.

- I hvilken posisjon ønsker du å forsterke?

- Her går jeg litt mot strømmen. Jeg vet mange ønsker å forsterke forsvaret, men jeg ønsker å forsterke mer offensivt. Jeg er enig at det har vært mye rart bakover, men mye av det skyldes individuelle feil. Fremover synes jeg at det stopper opp litt, jeg stiller spørsmålstegn ved tempoet til Radamel Falacao, Wayne Rooney og Robin van Persie. Ikke nødvendigvis bare farten, men balltempoet til disse gutta. De er alle meget gode, men jeg ønsker en med større tempo som truer bakrommet mer. Der er Schürrle fantastisk.

- Er det noen du ønsker ut av klubben?

- Nå ser det ut som at Anderson stikker til Porto Alegre, det er jo forventet. I tillegg synes jeg det er synd Wilfried Zaha aldri ble noen hit. Darren Fletcher er jo også ryktet bort, at han ønsker seg mer spilletid er forståelig.

- Drømmesignering? (Fritt valg)

- Det må være at Carlo Ancelotti velger å satse på Martin Ødegaard og at han da selger Cristiano Ronaldo tilbake til oss!

Torbjørn Flatin, redaktør Liverpool supporterklubb

- Hva tenker du om overgangsvinduet så langt?

- Helt stille. Jeg føler at vi spiller poker om spiss- og keeperplassen. Men jeg er ikke så urolig som jeg var for to uker siden. Simon Mignolet viser stadig større selvtillit og Daniel Sturridge er tilbake.

- Hvem ønsker du deg til klubben?

- Peter Cech. Det er ikke realistisk, men vi kunne trengt en ny keeper. I tillegg vil jeg ha en ny god spiss. Det ser ikke ut til at vi kommer til å hente noen nå, i så fall henter vi noen på lån.

- I hvilken posisjon ønsker du å forsterke?

- Keeper og spiss. Førsteelleveren er bra, men vi har for dårlig dekning.

- Er det noen du ønsker ut av klubben?

- Nå har jeg ikke noe spesielt mot Mario Ballotelli, men han får det jo ikke til. Både jeg og klubben tror jeg er klar til å selge ham. Det er vel han og Fabio Borini vi kunne fått noen pund for nå.

- Drømmesignering? (Fritt valg)

- Paul Pogba. Vi trenger styrken hans på midten.

Kommentarer til denne saken