Gå til sidens hovedinnhold

Vi spiser mer rødt kjøtt enn noen gang

Rødt kjøtt kan gi økt kreftfare, likevel øker nordmenns forbruk.

(SIDE2): Et høyt inntak av rødt kjøtt i dietten kan øke risikoen for en rekke sykdommer, skriver Dagbladet.

Ulike internasjonale studier viser at rødt kjøtt kan øke faren for kreft i bukspyttkjertelen, tykktarmskreft og kreft i endetarmen.

LES OGSÅ: Rødt kjøtt kan gi brystkreft

Norske myndigheter registrerer internasjonale forskningsresultater som indikerer en sammenheng mellom inntak av rødt kjøtt og kreft.

- Men resultatene er ikke entydige. Vi forholder oss til en forskningsrapport fra World Cancer Research Fund fra 1997. Der anbefales det å holde inntaket av rødt kjøtt på under 80 gram om dagen i gjennomsnitt, og vi nordmenn ligger på noen-og-sytti gram daglig. Nå avventer vi den nye rapporten om diett og kreft som kommer fra World Cancer Research Fund til høsten, forteller avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Sosial- og helsedirektoratet.

En rapport derfra viser at nordmenn i gjennomsnitt spiser 71 kilo årlig, en økning på 18 kilo siden 1989.

LES HELE SAKEN: Du spiser 70 kg kjøtt i året

Til rødt kjøtt regnes kjøtt fra blant annet storfe, får og vilt.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka