Gå til sidens hovedinnhold

- Vi står med dritt til halsen

Ståle Solbakken er bekymret.

Ståle Solbakken og FC København er i elendig form før tirsdagens kamp mot Leverkusen. Den norske treneren beskriver den siste uken som et helvete.

For to uker siden var alt på stell i FCK. Hovedstadslaget hadde slått ut ukrainske Dnipro av mesterligakvalifiseringen og fått en helt grei start på dansk superliga.

Så kom nyopprykkede Hobro på besøk. Det som skulle være grei skuring, ble et mareritt for FC København. Solbakkens menn tapte 0-3, og i helgen fulgte de opp med et nytt hjemmetap. Da for serieleder Midtjylland.

- Det har vært en uke i helvete. En spillerkonflikt har truet, vi har hatt masse skader og tapt to hjemmekamper, sier Solbakken ifølge Ekstra Bladet.

Skyhøye krav

Ettersom FCK har kommet seg til det siste kvalifiseringssteget før mesterligaens gruppespill, er laget sikret plass i europaligaen. I ligaen er det derimot fare for at klubben er akterutseilt etter bare fem serierunder.

- Vi står med dritt til halsen, og det har kommet raskt etter seieren mot Dnipro. Da tenkte vi at siden målet om å være med i et gruppespill i Europa var nådd, kunne vi slappe av. To hjemmekamper senere står vi tilbake med null, sier han.

Solbakken har vunnet ligaen fem ganger som trener i FCK, men kravene i den danske storklubben er skyhøye. Han sier man må tilbake til 2010 for å finne en uke som har vært like ille som den siste.

- Det er den verste jeg har hatt siden de to kampene mot Rosenborg. Hadde vi ikke vunnet der, kunne FC København vært historie. De 120-150 millionene holdt muligens liv i klubben. Det hadde jeg følelsen av da, og jeg følte et større press på den tiden, men dette er den verste uken siden 2010, sier Solbakken.

- Trenger et mirakel

For fire år siden gikk FCK til mesterligaens gruppespill på bekostning av Rosenborg. Bildene av en jublende glad Solbakken som spurtet over gressteppet i Parken etter sluttsignalet, dominerte i de fleste TV-kanalene og avisene i Norge og Danmark.

Tirsdag møter laget tyske Leverkusen hjemme, og Solbakken erkjenner at et mirakel må til for at det skal gå videre.

- Ja, det må det, men vi har vært gode til å levere mirakler i Parken. Det trenger vi, mener Solbakken.

Returkampen spilles i Tyskland onsdag i neste uke. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken