Gå til sidens hovedinnhold

- Vi synes det er kjempeartig med matte

De er best både i engelsk og matte. Her er skolens suksessoppskrift.

Birralee International School i Trondheim fikk best resultat på den nasjonale prøven i engelsk. Nå viser det seg at skolen også er best i matematikk. På en skala fra 1 til 5 fikk elevene i 8. klasse snittkarakteren 4,6.

- Dette er vi strålende fornøyd med, sier rektor Trude Farstad, som legger til at skolen også var blant de beste i fjor også.

Test deg selv: Klarer du matteprøven?

«Hemmeligheten» bak suksessen
Hvorfor er dere så gode i matte?

- Vi synes det er kjempeartig med matte! sier rektor Farstads spontane svar, før hun fortsetter:

- Hemmeligheten ligger nok i at vi stiller krav til elevene at de skal følge opp sitt eget arbeid. Vi er tydelige på hva vi forventer av elevene, allerede fra 1. klasse.

- Vi jobber hardt med elevene skal trives, men ikke bare i matematikk. Elevene mine trives veldig godt på skolen. Samtidig som vi har stor fokus på læring, og vi ønsker vi også at elevene skal synes at det er spennende å lære.

Ett år i forveien
Allerede når barna er 5 år starter skolen et program som har som mål å lære barna om tall og tallbegreper. Men rektor Trude Farstad tror ikke dette er utslagsgivende.

- Vi begynner ett år før andre, men jeg tror ikke dette er utslagsgivende, sier hun og påpeker at trivsel er noe av det viktigste man skal sette fokus på.

Birralee International School i Trondheim har 220 elever fra mer enn 40 land.

- Dette er ikke en eliteskole. Elevene vi har er ganske gjennomsnittlige, mener rektor Trude Farstad, som legger til at det er viktig å tilpasse læringsmetoden for de individuelle elevene.

Engasjerte foreldre
-Vi har lagt merke til at elevene våre har veldig engasjerte foreldre. Forskning viser at elever som har engasjerte foreldre, presterer også godt på skolen.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i matematikk.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i lesing.

Sjekk hvordan skolen din gjorde det i engelsk.

Kommentarer til denne saken