Gå til sidens hovedinnhold

- Vi tar ikke bølgen

Endelig kunne Tom Nordlie (46) puste lettet ut.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM-VIKING 2-0:

Mediepresset har vært enormt på Tom Nordlie de siste dagene. Lillestrøm har åpnet sesongen på verst tenkelig måte; tre tap og to uavgjorte kamper har resultert i at laget lå sist på tabellen før mandagens hjemmekamp mot Uwe Röslers Viking.

Det endret seg på 20 minutter.

To raske
Allerede etter seks minutters spill satt den første ballen bak Kristian Nicht i Vking-målet etter nydelig forarbeid av Simen Brenne. Sju minutter senere doblet Olivier Occean ledelsen etter et hjørnespark. Målgivende: Simen Brenne.

Hjemmelaget kjørte over Viking de første 25 minuttene, og Viking var knapt i nærheten av Otto Fredrikson i Lillestrøm-målet. Hjemmelaget ble trampeklappet inn i garderoben ved halvtid.

I andre omgang mistet hjemmelaget noe av trykket, og Viking kom mer med i kampen.

Cupfinalestemning
- Etter stemningen å dømme, skulle man nesten tro at vi hadde vunnet cupfinalen. Det var vill jubel og gratulasjoner. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om vi ikke hadde vunnet i dag, sier Sundgot.

- Har den negative omtalen påvirket dere?

- Nei! Mesteparten av det som er blitt skrevet, er bare piss. Ingen i spillergruppen har brydd seg. Men se ikke bort fra at alle skriverier har fått oss mer skjerpet, sier spissen.

Tom Nordlie har fått mye pepper den siste uken. Etter kampslutt var han et eneste stort smil.

- Dette var fullt fortjent. Spillerne, støtteapparatet og klubben har stått sammen den siste tiden. Men det er spillerne som skal ha æren for det som skjedde i dag. Vi spilte en helt annen fotball enn vi har gjort tidligere i år. Det eneste jeg er misfornøyd med, var Frode Kippes gule kort.

Bryr seg ikke
Midtstopperen pådro seg sesongens tredje gule kort og må stå over 16. mai-kampen mot Rosenborg på Lerkendal. Samtidig hinket han av banen med en skade 20 minutter før slutt.

- Ingenting alvorlig, sier Kippe.

- Vi tar ikke bølgen selv om vi har vunnet en kamp, sier Nordlie.

- Forhåpentligvis vil både Espen (Sørgård) og Bjørn Helge (Riise) være klare til Rosenborg-kampen. Det blir svært viktig for oss.

- Føler du nå at mye av presset mot deg er borte?

- Jeg orker ikke å tenke på det. Jeg konsentrerer meg om det jeg skal gjøre, så får de som styrer klubben evaluere. Jeg har vært rolig hele tiden. Jeg vet hva som bor i dette laget.

Hjemmelagets Khaled Mouelhi var kampens beste spiller.

- En utrolig viktig seier for oss. Det har vært mye press på oss den siste tiden. Det var derfor utrolig deilig å vise hva vi kan, oppsummerte han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem