Gå til sidens hovedinnhold

- Vi tar oss av barna

Barna til den drepte fembarnsmoren i Sarpsborg er plassert på et ungdomshjem. Kommunens kriseteam gjør alt de kan for å gi barna den hjelp de trenger.

Kommunen opplyser til TV 2 Nettavisen at barna er plassert på et ungdomshjem et sted på Østlandet.

- Barna har det etter forholdene fint sammen, og de får den hjelp og støtte de trenger, sier sosialsjef Flemming Johnsen i Sarpsborg kommune til TV 2 Nettavisen.

De fem barna, alle under åtte år, mistet sin mor under tragiske omstendigheter da hun ble drept tirsdag. Deres far er siktet for både drapet og for dagen i forveien å ha tent på familiens hjem.

Fortsatt kritisk
Den 42 år gamle mannen ligger alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus, etter at han trolig hoppet ut av leiligheten der barnemoren ble funnet drept.

- Han er fortsatt under intensiv behandling. Skadene er livstruende, og tilstanden er ustabil, opplyser sykehuset til TV 2 Nettavisen.

Barnefaren er ikke konfrontert med de alvorlige anklagene i saken.

- Han ligger fortsatt i respirator, så vi har ikke fått pratet med ham, sier politiadvokat Gaute Nilsen ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Kunne pratet mer
Ifølge Dagbladet ble ikke sosialtjenesten varslet av politiet om at de mistenkte barnefaren for å ha tent på familiens hjem i Sarpsborg, men sosialsjefen ønsker ikke å kritisere politiet.

- Jeg er ikke så sikker på at vi ville gjort ting annerledes, det blir bare spekulasjoner. Politiet vil vi ikke kritisere i det hele tatt, sier sosialsjef Flemming Johnsen.

Samtidig legger han ikke skjul på at det hadde vært fint å vite om brannmistankene.

- Klart det hadde vært nyttig å vite ting. Vi kunne kanskje fått til en dialog som kunne senket noen skuldre, og pratet mer med dem om hvordan de hadde det, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen..

Trenger fred og ro
Det var familien selv som valgte å overnatte hos venneparet på Kurland i Sarpsborg.

- Jeg vil jo si at overnattingen de fikk hos venner i utgangspunktet var et veldig godt valg. Allerede dagen etter hadde vi for hånden en ny leilighet til dem. Vi hadde også et hotellrom første natten dersom de ikke hadde hatt et sted selv, sier sosialsjefen.

Kommunen tar seg også av familien som eier leiligheten der drapet fant skjedde.

- Leiligheten blir først frigjort i dag, men klart det ikke er umiddelbart lett å møte opp der ting skjedde. Vi har foreløpig sørget for en annen leilighet som de midlertidig kan bo i. Nå trenger de fred og ro, sier Johnsen.

Planlegger begravelse
Sosialtjenesten jobber nå med å planlegge begravelsen til den 28 år gamle fembarnsmoren, i samarbeid med det kongolesiske miljøet i Sarpsborg.

- Begravelsen skal bli fin og verdig, sier sosialsjefen.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet