Gå til sidens hovedinnhold

- Vi trenger skikkelige menn, ikke Panini-klistremerker

Lagkompis slakter Mario Balotellis innsats.

Mens treneren tok hatten og gikk av sporenstreks etter tirsdagens forsmedelige VM-exit, valgte enkelte av Italias spillere å skylde på hverandre for at det gikk helt galt mot Uruguay.

Spesielt Mario Balotelli fikk gjennomgå. Den omstridte spissen startet VM-sluttspillet med å senke England i første gruppespillkamp, men har ellers hatt en tarvelig turnering.

Roma-stjernen Daniele De Rossi måtte stå over skjebnekampen med en leggskade, men hadde sine formeninger om en viss Milan-spiss, som bidro med omtrent like lite.

- Vi må glemme dette kjapt. Eller forresten, jeg tar tilbake det. Vi må huske hva som gikk galt og starte på nytt som ordentlige menn.

- Vi trenger skikelige menn, ikke Panini-klistremerker. De er ubrukelige på landslaget, påpekte De Rossi ifølge svensk TV 4.

Utsagnet hadde dårlig skjult adresse til Balotelli. Før VM-starten delte urokråka et bilde på soiale medier, der Italia-sidene i det populære klistremerkealbumet fra Panini var fylt opp med kun merkebilder av ham selv.

Landslagssjef Cesare Prandelli var ikke sen med å ta ansvar for Italias VM-fiasko. Han trakk seg fra jobben omtrent umiddelbart etter at de asurblå var slått ut.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette var prosjektet mitt og det viste seg å ikke være et vinnende prosjekt. Derfor tar jeg ansvar og leverer inn en avskjedssøknad, sa Prandelli.

Prandelli forlenget kontrakten med Italias fotballforbund med to år så seint som i mars.

Mario Balotellis bleke innsats mot Uruguay gikk heller ikke upåaktet hen hos treneren. På pressekonferansen etter tirsdagens tap nevnte Prandelli uttaket av Balotelli blant grunnene til at han valgte å trekke seg.

- At jeg tok ut ham på laget, var min feil, sa den nå avgåtte treneren.

Kommentarer til denne saken