Gå til sidens hovedinnhold

- Vi unngår fysisk kontakt

- Vi krysser fingrene for at alle kan returnere like friske som da vi kom hit, sier Synnøve S. Bjørset fra Mexico City.

Synnøve S. Bjørset og vennene hennes tar alle forholdsregler i Mexico City.

Hun spiller fele og bratsj i folkemusikkgruppa «Majorstuen», og har siden lørdag sittet innestengt på hotellet i Mexico City sammen med Andreas Ljones, Tove P. Dalbakk, Ragnhild Furebotten, Jorun Marie Kvernberg og Gjermund Larsen, skriver firda.no.

De seks er i Mexico City for å delta på en større festival, men den ble på lørdag utsatt på grunn av influensaepidemien som har rammet landet.

- Vi har det bra, og alle er friske. Jeg er ikke redd, men tar alle forholdsregler. Vi har ikke portforbud, men blir oppfordret til å holde oss unna steder med store folkemengder, sier Bjørset per e-post til avisen.

Konsertene de skulle ha i Mexico er avlyst og nå venter de fem på å komme seg hjem.

Tar forholdsregler
De norske musikerne har stort sett fulgt oppfordringen om å holde seg innendørs. I tillegg tar de en rekke andre forholdsregler.

- Hyppig håndvask og god hygiene, samt at vi bruker munnbind. Og vi unngår fysisk kontakt med andre. Så krysser vi fingrene for at alle kan returnere like friske som da vi kom hit, sier Bjørset.

103 døde av svineinfluensa
Ifølge landets helseminister Jose Angel Cordova er nå 103 mennesker bekreftet døde etter å ha blitt smittet av svineinfluensaviruset.

1600 mennesker har vist symptomer på sykdommen, og av disse er rundt 400 nå innlagt på sykehus, melder Reuters.

Skoler holdes også stengt, men trafikken ved den internasjonale flyplassen i Mexico by, der det daglig passerer 70.000 passasjerer, går inntil videre som vanlig.

Passasjerer må imidlertid svare på spørsmål om de har tegn til influensa, og de oppfordres på det sterkeste til å avlyse flyreisen og oppsøke lege dersom de svarer ja, melder NTB.

Bjørset og resten av reisefølget håper å komme seg hjem til Norge via Frankrike tirsdag.

Sitter hjemme og venter
Foreldrene til Synnøve sitter hjemme i Jølster og venter på at datteren skal komme hjem.

- Hun tar situasjonen med fatning, men det skal bli godt å få henne hjem. Om de må i karantene før de får komme inn i landet, vet de ikke, sier far Sæmund Bjørset.

Han ser veldig fram til å få datteren hjem og tror at dette kommer til å gå bra.

- De har tatt alle forholdsregler, og da kan man ikke gjøre så mye mer, sier han til firda.no.

Kommentarer til denne saken