Gå til sidens hovedinnhold

- Vi var minst én klasse bedre enn Hønefoss

Brann sikret seg viktige poeng i bunnduellen.

BRANN - HØNEFOSS 3-2:

I 2007 vant Brann gull i Tippeligaen.

Men siden den gang har det gått tyngre for bergenslaget, og denne sesongen har de røde havnet nede i sumpa. Før møtet med Hønefoss var det bare tre poeng ned til kvalikplassen.

En kvalikplass som var okkupert av nettopp tapre Hønefoss. Laget som rykket opp foran årets sesong fikk en katastrofal start på året, men har sakte men sikkert sanket poeng og fått håp.

- Hadde vært et ran
Brann var imidlertid ikke interessert å gjøre ringerikingene noen tjenester, og tok i stedet en meget viktig seier på hjemmebane. Tre poeng betyr at laget nå har en luke på Hønefoss.

- Det hadde det vært et ran om Hønefoss hadde kommet tilbake. Vi var minst én klasse bedre enn dem i dag, og jeg var aldri nervøs, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.

- Det er mange kamper igjen, men dette klare vi, sier han.

Vaagan Moen og Mjelde
Det åpnet oppskriftsmessig da målfarlige Petter Vaagan Moen sendte vertene i føringen etter et kvarter. Hassan El Fakiri spilte til Erik Huseklepp, som ble stoppet, men ballen havnet etter hvert hos den tidligere HamKam-spilleren. Alene med keeper kunne han enkelt sette ballen forbi sisteskanse Thomas Solvoll.

Og bra skulle bli bedre snaue 15 minutter senere. Jan Gunnar Solli plukket opp en svak klarering fra Hønefoss, og mens keeper var på bærtur sendte han ballen via Eirik Bakke og til Erik Mjelde på bakerste stolpe. Den hjemvendte sønn hadde ingen problemer med å sette ballen inn i det tomme buret til 2-0.

Gjestene produserte svært lite foran mål, og Brann var helt klart det førende laget de første 45 minuttene. Både Mjelde og Vaagan Moen kunne også fort at pyntet på sifrene ytterligere før pause. Sistnevnte traff blant annet tverrliggeren med et frispark.

På tampen av omgangen måtte gjestenes Paul Obiefule forlate banen etter han han pådro seg en smell i hodet i en duell inne i feltet. Han ble etter hvert erstattet av Benny Olsen, og noen minutter senere blåste Tom Henning Øvrebø av for pause.

Hønefoss skapte spenning
Brann holdt trykket oppe etter hvilen, og da Erik Huseklepp satte inn 3-0 etter 70 minutter trodde nok de fleste at Hønefoss-kista var spikret igjen for godt. Men det skulle likevel bli spenning.

Sju minutter senere ble nemlig Davy Claude Angan lagt ned, og dommeren pekte på straffemerket. Fra 11 meter var veteranen Lars Lafton sikker og gjestene hadde redusert.

Og bare minutter senere var Hønefoss for fult med i kampen. Et langt frispark fra målscorer Lafton havnet på hodet til Leo Olsen, som stusset ballen forbi Haakon Opdal i Brann-buret.

Nærmere kom imidlertid aldri Hønefoss, noe som betyr at Ringerike-laget fortsatt ligger utsatt til på kvalikplassen med sine 24 poeng. Brann er opp på tolvteplass med 30 poeng fra 26 kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken