Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vet alle at han er verdens beste

Det finnes ikke tvil, mener lagkamerat, etter Ronaldos målshow.

Lørdag scoret Cristiano Ronaldo fem av målene i Real Madrids 6-0-seier over Espanyol på Cornella-El Prat, og sikret seg samtidig plassen som den mestscorende Real Madrid-spilleren i La Liga gjennom tidene.

Med 230 ligascoringer passerte han Rauls 228, men har fortsatt 57 opp til Lionel Messis 287 for Barcelona.

Så skal det nevnes at Lionel Messi debuterte i La Liga i 2004.

Ronaldo kom til Real Madrid i 2009.

- Tallene taler for seg selv, mener Real Madrid-trener Rafael Benitez, og tenker ikke minst på Ronaldos utrolige målsnitt: 1,13 mål per kamp, i 2014 ligakamper, siden overgangen fra Manchester United for seks år siden.

- En som scorer så mange mål har en plass i historiebøkene, sier Benitez ifølge BBC.

- Han er utrolig

Om noe kan kalles et «understatement», så er vel Benitez' utsagn nettopp det.

Helt siden gjennombruddet i Manchester United og senere overgangen til Real Madrid, har Ronaldo og Messi utfordret hverandre om å kunne kalles verdens beste fotballspiller. De to har lagt beslag på Fifas «Årets spiller»-pris hvert eneste år siden 2008 - Ronaldo i 2008, 2013 og 2014, og Messi i 2009, 2010, 2011 og 2012.

Ronaldos lagkamerat, keeper Keylor Navas, mener det ikke er tvil om saken for øyeblikket.

- Han er utrolig. Vi vet alle veldig godt at han er verdens beste spiller, og vi er henrykte over å ha ham på laget vårt, sier costaricaneren.

Vil passere flere

Og mye skal gå galt for at Ronaldo ikke passerer flere på lista over La Liga-toppscorere i løpet av inneværende sesong.

Foruten Messi er Atheltic Bilbao-legenden Telmo Zarra og Hugo Sanchez, som scoret majoriteten av målene sine for Real Madrid i årene 1985 til 1992 etter overgangen fra erkerivalene Athletico Madrid, spillerne som har scoret flere mål enn Ronaldo - henholdsvis 21 og 4 foran portugiseren.

Med tanke på at Ronaldo scoret 48 ligamål for Real Madrid sist sesong, og med lørdagens målshow har innledet med fem mål på tre kamper dette året, bør det være en overkommelig oppgave for 30-åringen å ta igjen de to før sesongen er omme.

Barcelona med forsprang

Barcelona topper La Liga-tabellen etter tre serierunder, to poeng foran Real Madrid som gikk på et feilskjær mot nyopprykkede Sporting Gijon i sesongåpningen.

Både Celta Vigo og Eibar kan stå med full pott etter tre kamper, etter at de møter henholdsvis Las Palmas og Malaga på søndag.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken