Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vil ikke ruinere Unni Lund

Tiedemanns Tobaksfabrik sier at millionkravet mot Robert Lunds enke er en "ren formalitet", og går langt i å antyde at de ikke vil kreve inn pengene.

- Det er ikke noe poeng for Tiedemanns å drive Unni Lund fra gård og grunn, sier informasjonssjef Jan Robert Kvam i J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik AS til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag skrev Dagbladet at J. L. Tiedemanns Tobaksfabrik krever 9,1 millioner kroner av enken etter Robert Lund, og at kampen mot tobakksgiganten kan ende med ruin for de etterlatte.

Kvam sier til TV 2 Nettavisen at kravet er en ren formalitet, og går langt i å antyde at selskapet ikke vil kreve pengene fra enken hvis Høyesterett skulle komme med en slik dom.

- Formalitet
- Vi får dekket våre saksomkostninger gjennom forsikringsselskapet. Men forsikringsselskapet forplikter oss til å kreve saksomkostningene dekket hvis vi skal få penger fra forsikringsselskapet. Hvis vi vinner fram, må vi sette oss ned med vårt forsikringsselskap og vurdere hva vi skal gjøre. Det er ikke noe poeng for Tiedemanns å drive Unni Lund fra gård og grunn, sier Kvam.

Kvam sier at det eneste som betyr noe for selskapet er å vinne fram i hovedspørsmålet:

- Spørsmålet om saksomkostninger er ikke viktig. Det som betyr noe, er å få stadfestet hvem som hadde skyld i Robert Lunds død, sier Kvam.

Delte saksomkostningene
Både tingretten og lagmannsretten mente at Robert Lund selv måtte bære ansvaret for skadene han hadde påført seg gjennom et langt liv som røyker. Hvis dommen blir stående i Høyesterett, er ikke Kvam redd for at røykere skal fortsette å saksøke selskapet, selv om familien Lund slipper unna saksomkostningene.

Lund-saken er prinsipiell, og det har vært argumentene til både tingretten og lagmannsretten når de har bestemt at hver av partene skal bære sine saksomkostninger. Men i eventuelle fremtidige søksmål fra røykere vil trolig taperen bære saksomkostningene slik det vanligvis er i sivilsaker.

- Den mest sannsynlige utgangen i denne saken er at partene bærer sine saksomkostninger, mener Kvam.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller