Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil jobbe fleksibelt

Et stort flertall av norske arbeidstakere vil ha fleksitid fremfor regulert arbeidstid.

Det skriver IKT-Norge i en pressemelding. En undersøkelse Sentio har gjennomført for organisasjonen viser at 67 prosent av de spurte verdsetter å ha fleksitid. På et spørsmål der fleksitid med fastlønn og bonuser settes opp mot regulert arbeidstid med lavere grunnlønn og overtidsbetalt, svarer over 70 prosent at de ønsker den fleksible løsningen.

- Disse signalene må regjeringen ta på alvor i den pågående revisjonen av arbeidsmiljølovens bestemmelser. Arbeidstakerne ønsker å jobbe fleksibelt og ingen ønsker seg tilbake til stemplingsuret. Vi er på vei inn i en nedgangskonjunktur og har behov for mer fleksibilitet dersom vi skal trygge og sikre arbeidsplassene framover, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Bakgrunnen for at Hoff reagerer er regjeringens forslag til endring i arbeidsmiljøloven knyttet til arbeidstakere med «særlig uavhengig stilling».

- Vi ønsker ikke på noen måte at folk skal jobbe seg i hjel. Poenget vårt er at f.eks. småbarnsforeldre som leverer i barnehagen og følger til skolen kan komme på jobb ti i stedet for klokken åtte. For kunnskapsbedrifter er denne fleksibiliteten veldig positiv, sier Hoff til Nettavisen.

LES MER I NETTAVISEN JOBB

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken