Gå til sidens hovedinnhold

Viasat har sikret seg spansk og italiensk fotball

Det bekrefter kanalen i en pressemelding.

Det har lenge vært spekulert i hvilken TV-kanal som sikrer seg rettighetene til å sende spansk og italiensk fotball denne sesongen.

Tirsdag morgen sendte MTG ut en pressemelding hvor de skriver at det er nettopp de som har kjøpt rettighetene til og med 2016/17-sesongen.

Dermed får du se Primera Division og Serie A på samme plattformer som du ser Champions League på.

- Det var viktig for oss å få på plass ligaer med stor kvalitet i helgene. Kombinasjonen med Champions League på ukedagene gir oss en sterk, sterk europeisk fotballpakke, sier sportssjef Stian Kleppo.

- Det blir norske kommentatorer allerede i helgen, men hvilke kamper som sendes hvor, må jeg få lov til å komme tilbake til. Vi har kanaler og plattformer nok, sier Kleppo.

Gir ikke opp norsk ball

Nylig sikret TV 2 seg en fortsatt avtale for Premier League, juvelen i europeisk ligafotball. Samtidig er de norske fotballrettighetene i spill.

- Betyr dette at du gir opp norsk eliteserie?

- På ingen måte, svarer Kleppo på NTBs spørsmål.

- Hele rettighetsbildet har vært balansert mot det som har skjedd de siste ukene. Man trodde Premier League skulle lande først, så skulle resten komme dalende, sier Viasats sportssjef.

Tidligere TV 2-kommentator Morten Langli er ekspert under CL-sendingene. Det er uklart om Langli gjør comeback i kommentatorboksen.

- Jeg går ikke inn på kommentatornavn gjennom pressen, sier Kleppo.

Innfrir Ødegaard-ønske

Viasat har også rettighetene til den franske eliteserien.

- Vi gleder oss til å presentere dette for våre seere, og kan vel nå kalle Viasat og Viaplay for selve hjemmet til europeisk fotball. Ved siden av at alle ligaene er av topp sportslig kvalitet, vil det jo selvsagt bli spesielt spennende for oss nordmenn å følge Real Madrid og Martin Ødegaard framover. Jeg ser at Martin selv har ytret ønske om at den spanske ligaen blir å se på norsk TV. Ønsket er herved innfridd, administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen i en pressemelding.

I høst er italiensk og spansk ligafotball blitt streamet via ulike norske nettsteder.

TV3 sendte Serie A-fotball på 1990-tallet. Nå kommer den italienske serien tilbake i Viasat-systemet. La Liga og Serie A-rettighetene varer til og med sesongen 2017/18. (©NTB)

Kommentarer til denne saken