Den siste av nordmennene som ble meldt savnet etter gisselaksjonen mot Statoils anlegg i In Aménas i Algerie er bekreftet død, melder Statoil.

Det er Victor Sneberg (56) fra Sandnes som er bekreftet død. Han var Statoils landsjef i Algerie.

Sorg
- Det er med sorg vi i dag har fått meldingen om at også vår landsjef i Algerie, Victor Sneberg, er blant de døde etter terrorangrepet i In Amenas. Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære. De representerte det beste i selskapet. Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til familiene, venner og kolleger som har mistet sine kjæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nå kommer en tid hvor de berørte trenger vår støtte og omsorg, sier konsernsjef Helge Lund ifølge en pressemelding fra selskapet.

De fire som tidligere er bekreftet døde og ble bragt hjem til Norge 30. januar er Tore Bech, 58 år, Hans M. Bjone, 55 år, Thomas Snekkevik, 35 år, og Alf Vik, 43 år.

Sneberg, som tidligere har studert og jobbet ved Universitetet i Tromsø, var på jobb ved gassanlegget i In Aménas da islamister angrep onsdag morgen.

56-åringen har vært ansatt i Statoil siden 1980-tallet, og har jobbet i In Aménas siden 2010.

Den 4. februar blir det avholdt en sørgesamling i Håkonshallen i Bergen.