Gå til sidens hovedinnhold

VIF-spisser skal senke Ukraina

Åge Hareide velger trolig et rent Vålerenga-angrep i privatkampen mot Ukraina.

OSLO/DNIPROPETROVSK (Nettavisen): Åge Hareide varslet mandag at Vålerengas suksessduo Mohammed «Moa» Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm sannsynligvis spiller på topp for Norge i onsdagens privatlandskamp mot Ukraina.

Carew ute
John Carew har som kjent meldt forfall – og fulgte dermed i fotsporene til Thorstein Helstad, Henning Hauger, Fredrik Strømstad og Kjetil Wæhler.

- Det er en stor sjanse for at Moa og Daniel vil starte sammen på topp. Vi så at de spilte veldig godt i cupfinalen. Det så veldig lovende ut og vi håper at dette skal gjenta seg, sier Hareide til Nettavisen.

Og han utbroderer:

- I tillegg til å være en god spiss, er Moa også en god førsteforsvarer.

Landslagssjefen er ikke bekymret for Norges offensive slagkraft, på tross av at Carew må bli igjen i England.

- Vi må klare oss uten Carew og har tidligere vist, blant annet borte mot Bosnia, at vi har klart det.

Ni ute
Fire spillere fikk fri til kampen mot Ukraina: Fredrik Winsnes, Steffen Iversen, Rune Jarstein og Martin Andresen. I tillegg har altså fem spillere meldt forfall.

- Jeg tror ikke at det er noe problem, nå får vi anledning til å prøve mange av de unge spillerne. Spesielt offensivt. De får ikke internasjonal matching i Tippeligaen og derfor er det viktig at de får slike sjanser som dette, sier Hareide.

Dermed blir det mange nye fjes i bortekampen mot ukrainerne.

- Trond Olsen, Erik Huseklepp og Tarik Elyounoussi vil alle få sjansen, om enn ikke nødvendigvis fra start. Alle tre er spennende spillere. Olsen er gjennombruddshissig, Huseklepp er en individualist og Tarik er en målscorer, avslutter landslagssjefen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken