SARPSBORG - VÅLERENGA 1-1:

Sarpsborg og Vålerenga vant begge sine åpningskamper i Tippeligaen. Fredag kjempet de to lagene mot hverandre om tre nye poeng.

Det endte imidlertid med ett til hvert av dem.

Sarpsborg tok ledelsen i andre omgang ved tidligere VIF-spiller Andreas Nordvik, men Vålerenga slo direkte tilbake ved Ghayas Zahid.

Osloklubbens stortalent imponert stort i fjor høst og ser ut til å ta med seg den formen inn i 2015. I åpningskampen mot Strømsgodset fikk unggutten mest oppmerksomhet for at han falt litt lett og skaffet straffe, men etter andre serierunde blir det nok helt andre overskrifter.

Scoringen som reddet Vålerenga fra tap og sikret ett poeng var nemlig av det vakre slaget og viste litt av det vi kan vente av Zhaid i år.

Holdt løftet
20-åringen hadde lovet mål i forkant av kampen.

- Ja, og da er det ekstra deilig at den går inn. Jeg hadde mange muligheter i dag, så da er det deilig at det blir mål til slutt, men jeg burde ha scoret allerede tidlig i første omgang. Jeg hadde flere skudd, sier han til TV 2.

- Forhåpentligvis blir det mange flere mål i år. Det første målet kom sent i fjor, men nå kom det allerede i andre runde, sier VIF-spilleren.

Vålerenga topper tabellen, foran nettopp Sarpsborg, begge lag har nå fore poeng, men det er tvilsomt om den ledelsen holder seg over helgen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var sånn passe fornøyd.

- Det bølger, i perioder er vi best og i perioder er Sarpsborg best. Det er litt slurv som irriterer meg, men jevnt over er prestasjonen bra. Dette laget skal nok med tiden bli ebda røffere, sier Rekdal til TV 2.

- Vi prøver å vinne kampen, selv på slutten da vi er slitne. Det er et viktig bortepoeng, men vi spiller alltid for å vinne, sier treneren.

Målløst før pause
Det var ingen høy underholdningsverdi i første omgang, men noen sjanser ble det likevel. Etter ti minutter var vertene farlig frampå da Henrik Ojamaa slo et lurt innlegg, men Kjetil Wæhler var først på kula.

Drøye ti minutter senere var Kristoffer Tokstad nær scoring. Sarpsborg-spilleren fikk et godt innlegg av tidligere VIF-helt Bojan Zajic og han fikk gå opp uforstyrret. Headingen var imidlertid langt fra god nok.

Rett etter var Vålerengas nykommer, Deshorn Brown, frampå. VIF-spilleren kom alene igjennom med keeper, men Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr var kjapt på pletten og avslutningen gikk i nettveggen.

34 minutter var spilt da Tokstad på ny fikk en god mulighet. Martin Wiig og Ojamaa kombinerte, før sistnevnte slo inn foran mål. Tokstad fikk ta ned ballen ved bakre stolpe og fyre løs, men skuddet gikk over mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Like før pause var gjestene igjen frampå og på ny var det denne Brown. Herman Stengel slo inn og angriperen headet via en motspiller og ut.

Til tross for brukbare muligheter sto det 0-0 til hvilen.

To kjappe mål
Andre omgang skulle bli langt mer underholdene.

Begge lag hadde sjanser innledningsvis og både Tokstad for Sarpsborg og Ghayas Zahid for Vålerenga kunne fått hull på byllen.

Det skulle imidlertid en forsvarsspiller til for å score kampens første mål. Denne forsvareren har i tillegg en fortid som Vålerenga-spiller.

I det 66. minutt steg nemlig Andreas Nordvik til værs og headet ballen i en bue over Vålerenga-keeper Michael Langer og vertene ledet 1-0.

Gleden ble likevel svært kortvarig. Få minutter senere fikk nemlig Zhaid ballen av Christian Grindheim og klinket ballen vakkert i mål.

En herlig scoring av osloklubbens gullgutt.

Etter utligningen var det gjestene som presset på for et vinnermål, men til tross for flere gode sjanser, ville ikke ballen i mål en gang til.