Gå til sidens hovedinnhold

Viggo voktes av vikarer

Norges farligste kriminelle voktes av studenter og sommervikarer på Ila fengsel.

(iOslo.no) Som eneste fengsel med forvaringsplasser, sitter noen av Norges mest farlige kriminelle på Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt.

Her soner blant annet «Kannibalen», Baneheia-dømte Viggo Kristiansen og Bandidos-medlem Lars Harnes, men nå er bemanningssituasjonen kritisk, skriver VG.

Fengselet mangler faglært arbeidskraft og har i dag 18 ufaglærte i sin vaktturnus. I tillegg har Ila en rekke sommervikarer.

Studenter skal vanligvis ikke vokte de farligste fangene, men i sommer har jusstudenter hatt oppgaver knyttet til disse.

- Det er ingen heldig situasjon når vi må dekke hull i vaktplanen med mye ufaglært arbeidskraft, sier direktør Knut Bjarkeid til VG.

«Kannibalen» ble i 2005 dømt for alvorlige trusler og tvang mot unge jenter og sitter nå på forvaring.

Lars Harnes er regnet som en av Norges farligste kriminelle. Han er tidligere dømt for tortur og sexovergrep, og i 2004 mens han var på permisjon, ble han pågrepet under et ran på Aker Brygge.

I tillegg til bemanningsproblemene, står flere forvaringsdømte i kø for å sone på Ila. Blant annet Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann må sone i et vanlig fengsel mens han venter på plass på Ila.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet