Gå til sidens hovedinnhold

Viking med stor snuoperasjon mot RBK

Gikk fra 0-2 til 3-2 på de siste ti minuttene. FFK-Borges scoret tre mot Stabæk.

VIKING -ROSENBORG 3-2:
STABÆK - FREDRIKSTAD 1-3:

Det meste så ut til å være i orden for seriefavoritt Rosenborg de første 80 minuttene av generalprøven mot Viking i Stavanger. Mushaga Bakenga og Trond Olsen hadde gitt trønderne det som så ut til å være en trygg tomålsledelse.

Men så pirket Erik Nevland inn reduseringen som ga siddisene ny giv. Tomasz Sokolowski fulgte opp med å utligne til 2-2 like etter.

Med kun et minutt igjen av ordinær tid fullendte Birkir Bjarnason snuoperasjonen med å sette inn Viking tredje via stolperota.

- Å vinne var det viktigste. Det ble heldigvis ketsjupeffekt for oss, sa matchvinneren til Rogalands Avis.

Borges i slag
I Bærum tok Jönssons tidligere klubb, Stabæk, imot Fredrikstad i sin generalprøve før tippeligastarten neste helg.

Der ble costaricaneren Celso Borges den store spilleren. Angriperen ordnet først 1-0 til gjestene etter pasning fra Alex Valencia.

Stabæks angrepsess, Veigar Páll Gunnarsson sørget så for å utligne like eter pausen, men Borges sendte Fredrikstad foran på nytt etter flott forarbeid av sin nye spissmakker, Tarik Elyounoussi.

Like før slutt scoret Borges for tredje gang fra straffemerket.

Costaricaneren er inne i sitt siste kontraktsår med østfoldingene og vil etter alt å dømme finne seg ny arbeidsgiver i løpet av det neste året. Søndagens innsats indikerer at 22-åringen har potensial til å lykkes på høyere nivå enn i Tippeligaen.

-Mye å jobbe med
For Stabæk ble generalprøven en skuffelse.

- De to siste kampene vi har spilt viser at vi fortsatt har mye å jobbe med defensivt. Å slippe inn åtte mål på to kamper er nesten hockeyresultat, og vi er naturlig nok ikke fornøyd med det, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til Stabæks nettsider.

Tromsø slo Sarpsborg 08 etter 1-0 i de to lagenes siste test før sesongstarten. En tidlig scoring av 19-åringen Thomas Drage avgjorde oppgjøret.

Haugesund måtte tidligere søndag nøye seg med 3-3 mot adeccoligamotstanden Sandnes Ulf. Nikola Djurdjic reddet uavgjort for FKH i sluttsekundene. José Daniel Bamberg og Trygve Nygaard sto for Haugesunds øvrige nettkjenninger.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken