VIKING - MOLDE 2-1:

Da Viking tok imot regjerende seriemester Molde i Stavanger mandag, var det svært viktige poeng i Tippeligaen som skulle deles ut.

Det som likevel ble lagt mest merke til var det lave tilskuertallet på Viking stadion. Det var nemlig veldig, veldig glissent på tribunene.

Viking har fått en tøff start på sesongen og sto med seks poeng før møte med moldenserne. Det kan se ut til at kravstore Viking-supportere allerede har mistet troen og interessen for årets utgave av siddislaget.

- Passer oss?
Det hjalp heller ikke på stemningen at de som faktisk hadde møtt opp til kampen var musestille de første 15 minuttene. Dette på grunn av en aksjon mot at det skal spilles tippeligafotball på mandager - en hverdag.

De glissne tribunene så likevel ikke ut til å demotivere hjemmelaget, som leverte en sterk kamp og slo Molde med 2-1. Samuel Adegbenro og Veton Berisha scoret for vertene. Tommy Høiland scoret for gjestene.

Dette betyr at Molde allerede er seks poeng bak serieleder Rosenborg. De blå står med ti poeng etter seks kamper. Viking er nå oppe i ni poeng.

- Dette smakte jævlig godt. I dag fungerte kampplanen veldig bra, sa matchvinner Berisha til TV 2 etter kampslutt.

Viking-trener Kjell Jonevret var også fornøyd.

- Vi kan slå alle på bra dager. Det kommer til å gå litt opp og ned. Jeg håper det blir mer opp enn ned. Dette er en helt okay start på sesongen. Målsettingen vår er å henge med de fem seks beste lagene. Kanskje det passer oss å spille foran lite folk? sier svensken til TV 2.

Molde-sjef Tor-Ole Skullerud var på sin side skuffet.

- Vi må gå i oss selv og erkjenne at dette ikke er godt nok. Det var ikke nok sprut i oss, i dag. Det var et kollektivt problem. Vi vinner sammen og vi taper sammen, sier den tidligere U21-landslagssjefen.

Høiland jublet
Etter hvert ble det i det minste noe å juble for. Første omgang i Stavanger var nemlig en underholdene affære og begge lag skapte farligheter.

22 minutter var spilt da kampens første scoring var et faktum. Molde rullet opp et angrep og Tommy Høiland fikk spasere gjennom Vikings forsvar, før han satte ballen forbi keeper Iven Austbø til 1-0.

Spissen jublet hemningsløst mot gamleklubben.

Viking så ut til å være i trøbbel igjen, men vertene kjempet seg tilbake i kampen og rett før pause kom belønningen i form av en scoring.

Slo tilbake
Tidligere Molde-mann Makthar Thioune slo et godt hjørnespark og fant hodet til Samuel Adegbenro. Han stanget inn utligningen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I andre omgang virket det virkelig som vertskapet hadde fått troen på at de kunne slå Molde og Viking virket farlige. Adegbenro fikk en god sjanse rett etter pause, men denne gang var han ikke like effektiv.

I det 72. minutt skulle det imidlertid lykkes igjen for Kjell Jonevrets menn. Veton Berisha fikk god tid til å sikte inn et skudd og avslutningen ble plassert i mål bak Ørjan Nyland via en Molde-spiller.

Fem minutter før pause trodde alle at Joachim Jørgensen hadde scoret Vikings tredje, men målet ble korrekt annullert for offside.

Molde på sin side hadde lite å by på og Viking kunne kontrollere inn de tre poengene, noe som nok varmet de få på tribunen i Stavanger.

Annonse: Sjekk oddsspillene på Juventus - Real Madrid