Ifølge sportsdirektør Egil Østenstad er det kun formaliteter som gjenstår før islendingen er klar for Viking.

- Vi satser på å komme i mål med Gislason i løpet av dagen. Men her der det ikke rom for utsettelser, sier Østenstad til Rogalands Avis.

Viking har jaktet en ny midtbanespiller etter at Birkir Bjarnason og Martin Fillo ble langtidsskadet. Usikkerheten rundt Tomasz Sokolowskis skadesituasjon bidro også til at Viking plutselig fikk det travelt med å hente inn en ny spiller. Gislason og Lars Iver Strand var de to spillerne klubben jobbet med å sikre seg.

I dag, tirsdag, ble det bestemt at klubben går for førstnevnte.

- Vi har gitt Vålerenga beskjed om at vi legger ballen død i forhold til Strand. Nå håper vi å få på plass alle papirene på Gislason før fristen går ut. I prinsippet er det kun formaliteter som gjenstår, men formaliteter har også gjenstått før, uten at ting har gått i orden, sier Østenstad.

Stefan Gislason spiller nå for Brøndby. Han har tidligere spilt både for Strømsgodset og Lyn i norsk fotball.

- Der er forhandlinger i gang. De to klubbebe snakker sammen, og det kan gå i orden i løpet av dagen, sier Gislason selv til danske BT.

I utgangspunktet skal Gislason være på lån i Viking fram til august. Viking vil også ha opsjon på å kjøpe islendingen ved endt låneavtale.

(Rogalands Avis)