Barcelona tapte ligagullet på målstreken for Atlético Madrid da lagene spilte 1-1 i den siste seriekampen forrige sesong.

Laget røk ut også ut for Atlético i kvartfinalen i mesterligaen, og i den spanske cupen ble det finaletap for erkerival Real Madrid.

Etter sesongen sluttet trener Gerardo Martino. Den gamle Barca-helten Enrique returnerte til klubben etter å ha gjort suksess med Celta Vigo.

Å stå uten trofeer er uvant for Barcelona, men denne sommeren gjorde klubben det for første gang siden 2008. Da fikk Frank Rijkaard sparken og ble erstattet av Pep Guardiola. I løpet av fire eventyrlige år vant klubben 14 trofeer, blant annet tre ligagull og to mesterligatitler.

- Denne sesongen blir tøff, men målet er å gjenta suksessen fra 2008-09. Vi vil håndtere dette året som vi gjorde da, sier midtbanestjernen Andrés Iniesta.

Store forandringer

Han har vært en av klubbens store stjerner i en årrekke, men hadde i likhet med mange andre en liten formsvikt sist sesong.

- Vi starter fra bunnen av. Det er gjort forandringer, men viljen er ekstremt høy. Målet er det samme som før alle sesonger: Å vinne titler og få en god start som legger grunnlaget for hele sesongen, sier han.

Barcelona har gjort store endringer før årets sesong. Keeper Victor Valdes har forsvunnet. I stedet har Marc-Andre ter Stegen og Claudio Bravo kommet inn.

I forsvaret har mangeårig kaptein Carles Puyol lagt opp. Tidligere i uken kjøpte Barcelona franske Jérémy Mathieu fra Valencia, men flere forsvarsspillere kan fort komme inn.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

I tillegg har den kroatiske stjernen Ivan Rakitic blitt hentet fra Sevilla. Cesc Fàbregas, som aldri slo helt til i klubben, ble solgt til engelske Chelsea.

Skryter av Suárez

Men det største kjøpet er Luis Suárez, som etter sigende kostet hele 750 millioner da han kom fra Liverpool.

Han er, mildt sagt, en kontroversiell figur. Spissen soner for tiden en fire måneder lang utestengelse for å ha bitt Italias Giorgio Chiellini under fotball-VM.

Iniesta ville ikke si om han synes straffen er for streng, men sier han er spent på å se Suárez i aksjon.

- Han er en av verdens beste spisser. For de spillerne som er skapende er det viktig å ha en sånn spiller på laget. Han er et fantastisk kjøp nå og med tanke på framtiden, sier han.

Suárez skal utgjøre storlagets angrepstrio i spann med Lionel Messi og Neymar kommende sesong, og hvis de tre finner tonen er det bare å se opp.

Barcelona sesongåpner hjemme mot Elche nest siste helgen i august. (©NTB)