Gå til sidens hovedinnhold

- Viktigst å komme foran United

Manchester United og Liverpools norske fans innrømmer at det nå egentlig kun handler om sølvet i Premier League.

Med 17 kamper igjen å spille leder Chelsea serien med 14 poeng ned til Manchester United. Liverpool ligger 17 poeng bak. De to har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn serielederne.

Men har de egentlig noen sjanse til å ta igjen Jose Mourinhos menn? TV 2 Nettavisen har spurt supporterklubbene til de to som jager bakfra.

Bare i teorien
- Matematisk er det fortsatt mulig. Men legger man til litt realisme i dette, så er det langt opp, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer at det er frustrerende.

- Vi vant ti kamper på rad, men klarte likevel bare å knappe bitte, bitte, bitte lite grann inn på dem. Sånn sett er det frustrerende. Samtidig må man jo ta av seg hatten for det de har fått til. De har fått penger, kjøpt spillere og fått resultater. Selv om mange uansett vil hevde det er kontroversielt med tanke på de enorme ressursene de har, fortsetter han.

- 2. plass et nytt steg
Hansen mener Liverpool bør ha et hovedmål for resten av sesongen.

- Å bli nummer to i Premier League. Å komme foran Manchester United. Uavhengig av hvordan det går i Champions League vil det bety et nytt steg i riktig retning. Da vil man kunne kalle sesongen bra. Det betyr at man har spilt bra fotball fra august til mai, påpeker han.

Og det er lett å forstå uttalelsen. Liverpool har faktisk bare en gang tidligere blitt nummer to i Premier Leagues historie.

- Vi ble nummer to sesongen etter at vi vant the Treble. Så ble vi nummer fire. Så ble vi nummer fem. Skulle vi gå fra 5. plass i fjor, til 2. plass i år, så vil det være ekstremt viktig. Så får vi forsøke å komme så nærme Chelsea som det er mulig å komme, påpeker Hansen.

- Usannsynlig med gull
Manchester United-fansen ser heller ikke optimistisk på sjansene til å ta gull.

- Det er usannsynlig. Det er selvsagt teoretisk mulighet, men meget usannsynlig, sier lederen av Manchester Uniteds supporterklubb, Per Harald Larsen, overfor TV 2 Nettavisen.

- Irriterende at Chelsea hele tiden vinner?

- Jeg blir ikke irritert. Men beundrer dem heller ikke. Det er noe midt i mellom. Men de andre klubbene bør vel se på Chelsea, så på seg selv og finne ut hva man selv kan gjøre for å nærme seg dem, sier Larsen.

- Hva føler du målet bør være for United?

- Vi har jo ligacupen, og med Burton i 3. runde av FA-cupen bør vel muligheten for å avansere der være til stede. Så må målet være å ta andreplassen i Premier League, fortsetter han.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken